Bahçe Çoban Turtası

Bahçe Çoban Turtası

Tarif

Fırını önden 190ºC’ye ısıtın. Çörek mantarını 600 ml kaynar su ile bir mutfak robotuna koyun. Pırasaları 2 cm kalınlığında kesin, yıkayın ve dilimleyin. Ardından havuçlar, rutabaga ve kerevizi temizleyin ve aşağı yukarı aynı boyutta doğrayın. Orta ateşte, büyük bir güveç tavasına 2 yemek kaşığı yağ gezdirin. Biberiyeyi içine atın ve çıtırlaşana kadar 1 dakika kızartın, sonra delikli bir kaşıkla bir tabağa alın. Aromalı yağa kimyon tohumlarını ve hazırladığınız sebzeleri ekleyin, deniz tuzu ve karabiberle çeşnilendirin ve düzenli olarak karıştırarak 30 dakika pişirin.

Bu arada patatesleri soyun ve kabaca doğrayın, kaynar tuzlu suda 15 dakika veya yumuşayana kadar pişirin, ardından iyice süzün. Tereyağı ve süt ile ezin ve damak zevkinize göre çeşnilendirin. Soğanı dörde bölün,  maya özütü ve domates püresi ile birlikte robottaki Çörek mantarlarına ekleyin ve pürüzsüz olana kadar çekin. Sebze tavasına dökün ve 20 dakika veya rengi kararana ve karamelize olana kadar pişirin. Düzenli olarak karıştırırken tavanın dibine yapışan parçaları kazıyın.

Mercimekleri (suyuyla birlikte) sebzelerin üstüne dökün, kaynatın, ardından çeşnilendirin. Püreyi sebzelerin üzerine kaşıklayın. Bir fırın tepsisine koyun, 30 dakika ya da hafif altın rengi ve fokurdayana kadar pişirin, sonra üzerine çıtır biberiyeleri serpin.

Buharda pişmiş mevsim sebzeleri ile servis edin. Mükemmel!

Besin değerleri
Sınıflandırma: Her gün
Kalori: 466
Yağ: 12 gr
Doymuş yağ: 4.4 gr
Protein: 14 gr
Karbonhidrat: 80 gr
Şeker: 15 gr
Tuz: 0.8 gr
Lif: 13.7 gr

Malzemeler

  • 10 gr kurutulmuş Çörek mantarı
  • 2 büyük pırasa
  • 3 havuç
  • 500 gr rutabaga
  • 500 gr kereviz
  • zeytinyağı
  • 3 dal taze biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
  • 2 kg patates
  • 40 gr tuzsuz tereyağı
  • çok az yarım yağlı süt
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı maya özütü
  • 3 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 x 400 gr yeşil mercimek konservesi

Benzer Tarifler