Bakewell Tartı

Bakewell Tartı
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Mutfak robotunun kabına 3/4 su bardağı tereyağı ve 2/3 su bardağı toz şekeri koyun ve pürüzsüz olana kadar çekin. 2 yumurtanın sarısı, bir tutam tuz ve vanilyayı ekleyin ve hepsi birleşene kadar, yaklaşık 30 saniye karıştırın. 1 su bardağı un ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. 1 su bardağı daha un ekleyin. Birleştirmek için çekin. Hamuru streç film üzerine alın ve düz bir kare haline getirin. Sıkıca sarın ve soğuyana kadar, yaklaşık 1 saat buzdolabında koyun.

Mutfak robotunun kasesini temizleyin, ardından bademleri ve kalan 1/2 su bardağı toz şekeri ekleyin ve incecik olana kadar çekin. Kalan 6 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve 3/4 tatlı kaşığı tuz, rom ve badem özünü ekleyin ve franjipan yumuşayana kadar çekin.

Hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde, hamuru 3 mm kalınlığında açın. 11,5 cm’lik yuvarlak kesici kullanarak, 10 tane daire kesin, hamuru gerektikçe yeniden yuvarlayın. Her daireyi çıkarılabilir tabanı olan 10 cm’lik yuvarlak tart kalıplarına yerleştirin ve katılaşana kadar yaklaşık 1 saat buzdolabında saklayın.

Fırını önden 175 dereceye ısıtın. Her tart kalıbını 1 çorba kaşığı reçel ile doldurun, ardından yaklaşık 2 çorba kaşığı franjipan ile doldurun. Pişirme kağıdı serdiğiniz çerçeveli fırın tepsisine yerleştirin. (Yaklaşık 1/4 su bardağı franjipan arta kalacak.) Altın rengi olana kadar 30-35 dakika pişirin. Tamamen soğuması için tel bir ızgaraya aktarın. Tartları kalıplardan çıkarın.

Pudra şekerini bir kaseye eleyin. Limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Glazeyi küçük yuvarlak uçlu bir pasta hamuru torbasına aktarın. Tartların üzerine sıkın.

Malzemeler

10 adet 10cm’lik tart için;

3/4 su bardağı (1 ½ kalıp) tuzsuz tereyağı, parçalar halinde kesilmiş ve soğutulmuş, ek olarak 6 çorba kaşığı, oda sıcaklığında

2/3 su bardağı, ek olarak 1/2 su bardağı toz şeker

2 büyük yumurtanın sarısı, ek olarak 1 yumurta

3/4 tatlı kaşığı ve bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı saf vanilya özü

2 su bardağı ve 2 yemek kaşığı çok amaçlı un, yüzeylere serpmek için daha fazlası

2/3 su bardağı blanşe bütün badem, kavrulmuş

1 çorba kaşığı sade rom

1/2 tatlı kaşığı badem özü

2/3 su bardağı vişne reçeli

1 su bardağı pudra şekeri

2 1/2 çorba kaşığı taze limon suyu

Benzer Tarifler