Tarif

Fırını 160 derecede önceden ısıtın. Antep fıstıklarını robotta iyice çekin. Tereyağını eritin. Tepsiyi yağlayıp 15 kat yufka koyun, her kata (ya da iki katta bir) fırça yardımıyla erimiş yağ sürün. Fıstıkları serptikten sonra, üstüne 15 kat daha, yağ sürülmüş yufka koyun. Baklavaları tepside kareler hâlinde kesin, üstüne bolca yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Şerbeti baklavanın üstüne döküp soğumaya bırakın.

Malzemeler

  • 250 gram tuzsuz Antep fıstığı içi
  • 250 gram tereyağı
  • 30 yaprak yufka
  • 500 gram şeker
  • 250 mililitre su

Benzer Tarifler