Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası

Tarif

Fırını 220 derecede önceden ısıtın. Kabağı dikine ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kabakları, kestiğiniz kısmı yukarı gelecek şekilde, soğanlarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne biraz zeytinyağı ve tuz dökün. 55-60 dakika, bal kabağı yumuşayana ve kahverengiye dönene kadar pişirin. Bal kabağının ve soğanın kabuğunu soyup blendere atın. 250 mililitre tavuk suyunu da ekleyip pürüzsüz hâle gelene kadar blenderde karıştırın. Karışımı bir tencereye alın. Geri kalan tavuk suyunu, kremayı ve balı ekleyin. Orta sıcaklıkta çorba tamamen ısınana kadar pişirin. Ekşi kremayla servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet iki kilogramlık bal kabağı
  • 1 adet soğan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 875 mililitre tavuk suyu
  • 250 mililitre krema
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 ölçü ekşi krema

Benzer Tarifler