İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bal Kabağı Çorbası

Oylama 0/5
Fırını 220 derecede önceden ısıtın. Kabağı dikine ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Kabakları, kestiğiniz kısmı yukarı gelecek şekilde, soğanlarla birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Üstüne biraz zeytinyağı ve tuz dökün. 55-60 dakika, bal kabağı yumuşayana ve kahverengiye dönene kadar pişirin. Bal kabağının ve soğanın kabuğunu soyup blendere atın. 250 mililitre tavuk suyunu da ekleyip pürüzsüz hâle gelene kadar blenderde karıştırın. Karışımı bir tencereye alın. Geri kalan tavuk suyunu, kremayı ve balı ekleyin. Orta sıcaklıkta çorba tamamen ısınana kadar pişirin. Ekşi kremayla servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Donna Hay