Bal Kabaklı Ricotta Peyniri Ravioli

Bal Kabaklı Ricotta Peyniri Ravioli

Tarif

Fırını 220 santigratta (425 fahrenhayt) ısıtın. Yapışmaz pişirme kağıdıyla kapladığınız fırın tepsisine bal kabağını yerleştirin. Üstüne yağ döküp 20-25 dakika altın rengine dönene kadar fırında pişirin. Ricotta, parmesan, yabani mercanköşk, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Wonton yufkalarının yarısına 2 yemek kaşığı ricotta karışımından ve 2 parça bal kabağı koyun. Wonton yufkalarının uçlarına fırçayla su sürün ve üstüne geri kalan wonton'ları yerleştirin. Yapıştırmak için uçları bastırın. Kahverengi tereyağlı sos yapmak için tereyağını ve yabani mercanköşkü kısık ateşte tereyağı hafiften kahverengiye dönene ve yabani mercanköşk kıtırlaşana kadar pişirin. Ravioli'yi al dente olana kadar kaynar tuzlu su dolu büyük bir pencerede 3-4 dakika pişirin. Süzüp geri kalan bal kabağı, kahverengi tereyağlı sos ve ekstra parmesanla servis edin. 

Malzemeler

  • 550 gram bal kabağı (kabuğu soyulmuş ve doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gram ricotta peyniri
  • 1 yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı yabani mercanköşk ( kabaca doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı düz yapraklı maydanoz (kabaca doğranmış)
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam toz karabiber
  • 20 adet wonton yufkası

Kahverengi tereyağlı sos için:

  • 50 gram tereyağı
  • 4 dal yabani mercanköşk

Sunum için:

  • 1 miktar rendelenmiş parmesan peyniri

Benzer Tarifler