İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Bali Usulü Marine Edilmiş Balık

Oylama 0/5
Sarımsağı ve zencefili soyup ince ince doğrayın. Domatesleri kesin. Arpacık soğanlarını soyup ince ince doğrayın. Çili biberler, arpacık soğanları, sarımsak, limon otu, zencefil, domatesi, karides ezmesi, zerdeçal, demirhindi macunu, 50 mililitre yağ, tuz ve yer fıstıklarını mutfak robotundan geçirin. Karışım pürüzsüzleşinceye kadar yavaş yavaş su ekleyin. Karışımı tencereye alıp su buharlaşana ve geriye altın rengi bir macun kalana dek düşük sıcaklıkta pişirin. Bu macun farklı miktarlarda kolayca dondurulabilir. Balığın her tarafını macuna bulayarak macunun içinde marine edin. Pirinci kaynatın ve buharda pişirin. Brokoliyi ve dolmalık biberi kesip wok’ta bir miktar yağla kızartın. Balığı ızgara edip pilav, kızarmış brokoli ve kızarmış dolmalık biberle servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen