Bali Usulü Marine Edilmiş Balık

Bali Usulü Marine Edilmiş Balık

Tarif

Sarımsağı ve zencefili soyup ince ince doğrayın. Domatesleri kesin. Arpacık soğanlarını soyup ince ince doğrayın. Çili biberler, arpacık soğanları, sarımsak, limon otu, zencefil, domatesi, karides ezmesi, zerdeçal, demirhindi macunu, 50 mililitre yağ, tuz ve yer fıstıklarını mutfak robotundan geçirin. Karışım pürüzsüzleşinceye kadar yavaş yavaş su ekleyin. Karışımı tencereye alıp su buharlaşana ve geriye altın rengi bir macun kalana dek düşük sıcaklıkta pişirin. Bu macun farklı miktarlarda kolayca dondurulabilir. Balığın her tarafını macuna bulayarak macunun içinde marine edin. Pirinci kaynatın ve buharda pişirin. Brokoliyi ve dolmalık biberi kesip wok’ta bir miktar yağla kızartın. Balığı ızgara edip pilav, kızarmış brokoli ve kızarmış dolmalık biberle servis edin.

Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 50 gram zencefil
  • 3 adet arpacık soğanı
  • 5 adet çili biberi
  • 1 sap limon otu
  • 1 yemek kaşığı trassi (karides ezmesi)
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 yarım yemek kaşığı demirhindi macunu
  • 1 ölçü ayçiçeği yağı
  • 1 yarım tatlı kaşığı tuz
  • 75 gram yer fıstığı
  • 600 gram balık karışımı
  • 150 gram pirinç
  • 1 adet brokoli
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber

Benzer Tarifler