Balık

Balık

Tarif

Yumurtayı sekiz dakika boyunca haşlayın. Sarısını ayırıp süzgeçten geçirin. Kırmızı soğanı soyup doğrayın. Kornişonu ince ince doğrayın. Maydanozu ve Frenk soğanlarını kıyın. Sosun bütün malzemelerini karıştırın. Yağı 180 dereceye ısıtın. Bu arada biralı hamurun malzemelerini de karıştırın. Balığı kalın şeritler hâlinde kesin. Üstüne un serpin. Balığı biralı hamurla kaplayın ve 180 derecedeki yağda altın rengi olana kadar kızartın. Balığı ravigote sosu ve patates kızartmasıyla servis edin. Kendi patates kızartmanızı yapmak için soyulmuş ya da soyulmadan ovarak yıkanmış patatesleri doğrayın. Önce 160 derecedeki yağda kızartın. Kağıt havlu üstünde yağını çektirin. Sonra 180 derecede altın rengi olana kadar kızartın.

Malzemeler

  • 600 gram morina balığı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 ölçü kızartma yağı
  • 1 ölçü patates kızartması

Ravigote sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kornişon
  • 3 dal maydanoz
  • 1 yarım demet Frenk soğanı
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet limonun suyu

Biralı hamur için:

  • 200 gram un
  • 200 mililitre bira
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler