Tarif

Zeytinyağını bir tencerede veya yüksek kenarlı bir tavada ısıtın.

Soğanları, pırasaları ve sarımsağı ekleyin. Hepsini zeytinyağı ile soteleyin.

İçine doğranmış domatesleri ve suyu ekleyin. İçindeki fazla suyu çekmesi için 1-2 dakika kısık ateşte pişirin.

Balık parçalarını sebze karışımının üzerine koyun. Balıkların üzerini kapatacak kadar balık suyu koyun. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın.

Tüm malzemeler kaynadıktan sonra 2-3 dakika bekletin.

Kıyılmış maydanozları ekleyerek servis edin.

 


Zeytinyağını bir tencerede veya yüksek kenarlı bir tavada ısıtın.

Soğanları, pırasaları ve sarımsağı ekleyin. Hepsini zeytinyağı ile soteleyin.

İçine doğranmış domatesleri ve suyu ekleyin. İçindeki fazla suyu çekmesi için 1-2 dakika kısık ateşte pişirin.

Balık parçalarını sebze karışımının üzerine koyun. Balıkların üzerini kapatacak kadar balık suyu koyun. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın.

Tüm malzemeler kaynadıktan sonra 2-3 dakika bekletin.

Kıyılmış maydanozları ekleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 120 ml zeytinyağı
  • 225 gr soğan
  • 110 gr pırasa (beyaz kısmı)
  • 2 diş sarımsak
  • 350 gr domates
  • 120 ml süzme peynir
  • 85 gr beyaz balık fileto
  • derisi alınmış
  • 2 lt balık suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 yarım çay kaşığı karabiber
  • 20 gr maydanoz

Benzer Tarifler