Tarif

Trabzon köy ekmeğinin köşesinden irice bir parça kesin. Ekmeğin içini boşaltın. İçinden çıkanı daha sonra başka yemeklerde kullanmak için saklayın.

Temizleniş sardalyaları ufak bir fırın kabına dizin ve kullanana dek zeytinyağı ile yağlayıp bekletin.

Reyhanı saplarından ayırın. Maydanoz ve dereotu içinde aynı işlemi uygulayın.

İrmik ununu bir tabağa koyun.

Ayıkladığınız dereotlarından bir-iki tutam alıp ince kıyın. Sarımsağı da ince kıyıp dereotu ile harmanlayın. Hepsini beraber incecik oluncaya kadar kıyma işlemini sürdürün.

Dereotu ve sarımsak karışımını tabaktaki irmik ununa ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve tatlı toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Hazırlanan bu karışımı fırın kabındaki sardalyelerin üzerine serperek dökün.

Tavanın içerisine, tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı döküp ısıtın.

İrmik ununa bulanmış balıkları tavaya yerleştirip pişmeye bırakın. Her iki yüzünün de pişmesi için altüst edin. Çabuk pişecektir.

Domatesi ince dilimlere kesin.

Ayıklanan reyhan, maydanoz ve dereotu yapraklarını mutfak robotunun içine koyun. Üzerine biraz zeytinyağı ekleyin. Tuzu ilave edin. Püre oluncaya kadar çekin.

Mutfak robotunda çektiğiniz püreden alıp içini aldığınız ekmeğin içerisine sürün. Dilim domatesleri de dizin. Pişirdiğiniz balıklardan da içine yerleştirin.

Kars kaşarını dilim dilim kesin ve 4-5 dilimini de ekmeğin içine yerleştirin.

Ekmeğin diğer köşesini de kesin, yine aynı şekilde içini alın.

Kalan balıkları ekmeğin içine yerleştirin. Balıkların üzerine dilim kars kaşarını koyun. Üzerlerine hazırladığınız yeşil sostan gezdirin. İki balık ekmeği de servis tabağına alın. Tatlı toz kırmızı biber ve ince kıyılmış fesleğen yapraklarıyla süsleyin. Yanında dilim limon ile de servis edilebilir.

Malzemeler

  • 250 gram ayıklanmış sardalya
  • 1 adet Trabzon köy ekmeği
  • 1 su bardağı irmik unu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tatlı füme toz kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 ölçü zeytinyağı

Pesto sos için:

  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 yarım demet dereotu
  • 6 adet taze reyhan yaprağı
  • 1 ölçü zeytinyağı

Servis için:

  • 150 gram rendelenmiş Kars gravyeri
  • 1 adet limon
  • 4 adet taze fesleğen

Benzer Tarifler