Tarif

Balık güveci için pek çok malzeme gerektiğinden, büyük bir tencereye ihtiyacınız olacak. Bu yemeğin püf noktası, malzemeleri sıra sıra dizip, karışmadan yavaşça pişmelerini sağlamaktır. Yemeğe, sebzeleri pişirmekle başlayın. Öncelikle, yarım soğan ve domates kullanın, geri kalanların balığın üstüne konması gerekecek. Soğanı soyup dilimleyin. Sarımsakları doğrayın, kırmızıbiberin çekirdeklerini ayıklayıp onu da doğrayın. Tencereye, dibini kapatacak kadar zeytinyağı koyun. Yarım soğan, sarımsak ve defne yapraklarını ekleyin. Bu malzemeleri kavurun. Soğanlar söndüğünde, kırmızıbiberle doğranmış çili biberlerini ekleyin. Şimdi de domateslere geçelim. Domatesleri doğrayıp yarısını kavrulmuş malzemelerin üstüne koyun. Domateslerin asidini alması için bir tatlı kaşığı da şeker ekleyin. Tarifin bu bölümünü tamamlamak için, bir kadeh şarap ekleyip kaynatın. Daha güçlü bir domates tadı istiyorsanız, bir miktar domates salçası ekleyin.

Ana malzememizi ekleme zamanı geldi: Balıkları. Temizlenmiş, kesilmiş ve hazırlanmış balıkları, soğan ve domates sırasının üstüne dizin. Patatesi kolayca pişmesi için fazla kalın olmayacak şekilde doğrayıp, balıkların üstüne dizin. Tencerenin yarısını geçecek kadar kaynar su ekleyin. Üstüne iki avuç tuz atın ve kapağını kapatın.

Güveci 20 dakika, düşük sıcaklıkta kaynatın. Sakın karıştırmayın. 20 dakika dolduğunda, bir patatesi çatalla delerek güvecin pişip pişmediğini kontrol edin. Patates, kolayca dağılıyorsa yemeğimiz pişmiş demektir. Ocağın altını kapatın, güveci servis etmeden önce taze, yeşil bir rötuş olması için üstüne doğranmış maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 kilogram balık karışımı
  • 1 kilogram kırmızı patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet taze soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 adet çili biberi
  • 1 kadeh beyaz şarap
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü su

Benzer Tarifler