Tarif
Aşçının notları
Fırın sıcaklıkları geleneksel fırınlar içindir; fanlı kullanıyorsanız, sıcaklığı 20˚C azaltın. | Avustralya yemek kaşığı ve bardak ölçüleri kullanıyoruz: 1 çay kaşığı 5 ml'ye eşittir; 1 yemek kaşığı 20 ml'ye eşittir; 1 fincan 250 ml'ye eşittir. | Tüm otlar tazedir (aksi belirtilmedikçe) ve bardaklar hafifçe doldurulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm sebzeler orta büyüklükte ve soyulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm yumurtalar 55-60 gr'dır.
Pişirme Talimatları
Balık için marinat yapmak için bitkisel yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın. Soğan ve sarımsağı bir tavada yarı saydam ve yumuşayana kadar kavurun. Domates dilimleri ve achiote ezmesini ekleyin ve iyice karıştırın. Portakal ve misket limonu suyunu, yumuşatılmış çilileri ve birayı ekleyin ve achiote’nin erimesi için iyice karıştırın. Pürüzsüz olana kadar doğrayıcı ile karıştırın ve ezme balığı kaplayacak kadar kıvamlı bir hal alana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca, pişirmeye devam edin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Salsa yapmak için domatesleri, soğanı ve çilileri bir kömür ızgarasına koyun ve her tarafının pişmesi için çevirerek, hafifçe kararıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Izgaradan çıkarın ve salsa pütürlü bir kıvam alana kadar havanda dövün. Kişniş yapraklarını karıştırın.
Balıkları ikiye bölün. Sarımsaklı yağı balığın içine sürün ve biberle baharatlayın. Marinatı bol bol sürün (sadece etli tarafına) ve (yapışmasını önlemek için yağla fırçalanmış) tel bir sepete yerleştirin. Derili tarafı aşağıda olacak şekilde kömürün üzerinde ızgara yapın. Yaklaşık 8 dakika veya balıklar pişene kadar sık sık çevirin ve soslayın.
Izgaradan alın ve kılçıklarını çıkararak balığı parçalara ayırın. Salsa ve sıcak tortilla ile servis edin.
Malzemeler
Marinat
- 2 çk bitkisel yağ
- 1 soğan, doğranmış
- 2 diş sarımsak, doğranmış
- 1 domates, dilimlenmiş
- 1 çk achiote ezmesi
- ½ portakal suyu
- ½ misket limonu suyu
- 2 Guajillo çilisi, 20 dk sıcak suda beklemiş, süzülmüş
- 190 ml (¾ bardak) Pacifico birası (yaklaşık 375 ml’lik şişenin yarısı)
Salsa
- 2 roma domatesi
- 1 soğan, soyulmuş ve dörde bölünmüş
- 3 habanero çilisi
- bir avuç kişniş yaprağı
Balık
- 1 bütün levrek, veya başka bir sert beyaz etli balık, içi temizlenmiş ve pullarına dokunulmamış
- 1 tk sarımsaklı yağ
Servis için
- taze mısır tortilla’sı