Tarif

Mayayı ılık suda çözün ve unla karıştırın. Bulamacı birkaç saat veya bir gece ılık bir ortamda bekletin. Ara sıra karıştırın. Karıştırmak bulamacınızı kabarcıklı hâle getirir, güzel ve ekşi bir tat verir. Yumurta sarıları, tuz, şeker ve erimiş tereyağını ekleyin. Hamur çok koyu olursa biraz su ekleyin. Yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın ve hamura kızartmadan hemen önce ekleyin.

Dökme demirden bir blini veya krep tavasını kızdırın ve tereyağı atın. Tavanın ortasına biraz hamur alın ve kenarlara doğru eşit şekilde yayın. Orta ateşte ağır ağır pişirin. Böylece hamura kabaracak ve pişecek zaman vermiş olursunuz. Isıyı biraz artırın. Blini'yi çevirin ve gerekirse tereyağı ekleyin. Blini yeterince kahverengi olduğu zaman ateşi tekrar orta seviyeye getirin. Böylece blini'lerinizin içi pişecek ve dışı da çıtır çıtır olacaktır. Tavadan alır almaz doğruca mantar ve balık yumurtalı harçla servis edebilirsiniz.

Mantarlı harç:

Tuzlu mantarları bir gün suda bekletin ve fazla suyunu sıkın. Mantarları küçük parçalar hâlinde doğrayın. Diğer malzemelerle birlikte güzelce karıştırıp tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Balık yumurtalı dolgu:

Bütün malzemeleri karıştırın ve karabiberle çeşnilendirin.

Malzemeler

Blini hamuru:

  • 1 şişe düşük alkollü bira
  • 150 gram maya
  • 150 gram buğday unu
  • 150 gram arpa unu
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • 5 adet yumurta beyazı
  • 1 ölçü erimiş tereyağı

Balık yumurtalı dolgu:

  • 150 gram beyaz balık yumurtası
  • 2 yemek kaşığı mor soğan (doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı ekşi krema
  • 1 tutam karabiber

Mantarlı Dolgu:

  • 150 gram mantar (salamura-turşu)
  • 4 yemek kaşığı kadar smetana
  • 1 yemek kaşığı az yağlı ekşi krema
  • 2 yemek kaşığı mor soğan (doğranmış)
  • 1 demet Frenk maydanozu (doğranmış)
  • 1 tutam şeker
  • 1 tatlı kaşığı trüf yağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü limon suyu

Benzer Tarifler