Tarif

Domateslerin kafa (yani köke bağlı olduğu) kısmını kesin ve içini çıkartın. Delmeden içini bir kaşık yardımıyla tamamen oyun. İçinden çıkan parçaları bir kenara ayırın.

Ocağa tencere koyup içine su koyup kaynatın. Su kaynayınca içine tuz atın.

Balıkçıdan balıkları alırken fileto halinde temizlemesini ve derisini almasını isteyin.

Kaynamış suyun içine balık filetolarını koyup haşlayın. 3-4 dakika haşlamak yeterli olacaktır. Haşlanan balıkları bir kaba çıkartın.

Taze soğanları ince ince doğrayın.

Maydanozun yapraklarını saplarından ayırın, çok kalın olmayan saplar üzerinde kalabilir. Maydanozları da ince kıyın. Dereotlarına da aynı işlemi uygulayın.

Fesleğen yapraklarını da ince kıyın.

Kırmızı soğanı küçük parçalara doğrayın.

Taze soğan, maydanoz, dereotu, taze fesleğen ve kırmızı soğanı bir araya getirip hepsini birlikte tekrar harmanlayarak kıyın.

Tavayı ocağa koyup ısıtın ve içine zeytinyağı ekleyin.

Haşlanan filetoları kabaca doğrayıp sıcak tavaya koyun ve pişirin. Pişirirken hafif hafif üzerlerine bastırarak karıştırın.

Balıkların üzerine limonun suyunu sıkın.  Pişirmeye devam edin.

İçine tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Tereyağı eriyince altını kapatın. Balığı bir kaseye aktarın.

Balığın içine mayonezi ve kıyılmış taze otları katıp iyice karıştırın.

Balıklı karışımı içi oyulmuş domateslere doldurun.

Domates dolmalarını servis tabağına dizin, üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Roka ve karışık akdeniz yeşillikleriyle süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 3 adet büyük domates
  • 4 adet levrek fileto
  • 2 adet taze soğan
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • 5 adet taze fesleğen
  • 1 yarım kırmızı soğan
  • 1 yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 5 dal roka
  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler