Tarif

Soğanların kabuklarını soyup kalın yarım ay (piyaz) şeklinde doğrayın.

Büyükçe bir tencereyi ocağa koyup altını yakın, içine ½ çay bardağı zeytinyağı döküp ısıtın.

Isınan zeytinyağının içine soğanları ekleyip karıştırarak saydamlaşana dek kavurun.

½ demet maydanozun yapraklarını saplarından ayırın. Yaprakları çok ince olmayacak şekilde doğrayın.

Soğanların içine 2 tutam tuz ilave edin. Karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin.

Saydamlaşıp hafif ölen soğanların üzerine doğranan maydanozları ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Kısık ateşe ayrı bir tava koyup içine biraz zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Tavanın içine maydanozlu soğandan 2-3 kaşık kadar koyun ve yayın.

Temizlenmiş uskumruları dolaptan alıp takoz ( halka şeklinde) dilimleyin.

Dilimlenen uskumruları tavadaki soğanların üzerine dizin. Tenceredeki geri kalan soğanları tavadaki uskumruların üzerine koyun. Ocağın ısısını hafif yükseltin.

Bir kasenin içine limonun suyunu sıkın. Üzerine balık suyunu ilave edip dilediğiniz miktarda karabiber, tarçın ve 3 tutam tuz ekleyip karıştırın. Bu suyu uskumruların üzerine yavaşça dökün.

Yeşil limonu ince dilimlere kesin ve tavadakilerin üzerine dizin.

4-5 dal maydanozun yapraklarını saplarından ayırın ve onları da balıkların üstüne yerleştirin.

Balığın suyu kaynayınca altını kısın ve tavanın kapağını kapatarak 15 dakika ağır ateşte pişirin.

Pişen papaz yahnisini servis tabağına alın. Üzerine tarçın ve karabiber serpiştirerek servis edin. 

Malzemeler

  • 4 adet soğan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet temizlenmiş uskumru
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı balık suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tarçın
  • 1 adet yeşil limon
  • 1 demet kadar maydanoz

Benzer Tarifler