İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Balık Yahnisi ve Rouille Sosu

Adımlar

  1. Prev1/2Next

    Balık yahnisinin hazırlanışı:

    60 mililitre zeytinyağını büyük bir tencerede ısıtın. Isınınca soğan ve arpacık soğanlarını (ya da pırasayı) ekleyip bir dakika soteleyin. Dövülmüş sarımsak (miktarını damak zevkinize göre ayarlayın), tatlı kırmızıbiber, domates, kereviz sapı ve rezeneyi ekleyin. Tahta bir kaşıkla hepsini birbirine karıştırın. 60 mililitre daha zeytinyağı, kekik, defne yaprağı, karanfil ve portakal kabuğunu da ekleyerek soğan yumuşayana kadar pişirin. Soğan altın rengine dönsün ama kahverengi olmasın. Balık filetolarını 5 santimetrelik dilimlere ayırın. Sebze karışımına balıklarla beraber 500 mililitre su ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın, kaynamaya devam etsin. Kapağı açıkken 10 dakika kadar kaynasın. Safran, tuz, karabiber, deniztarağı suyu, limon suyu ve beyaz şarabı ekleyin. Tekrar kaynatıp 5 dakika kadar daha pişirin. Servis etmeden önce yahninin suyunu tadın ve gerekirse tuz, karabiber ya da limon suyu ekleyerek lezzetini ayarlayın. Her bir çorba kasesine kalın bir dilim, isteğe göre biraz kızarmış, kalın kabuklu francala yerleştirin. Yahniyi bunun üstüne koyun. İsteğe göre rouille sosuyla servis edin.
  2. Prev2/2Next

    Rouille sosunun hazırlanışı:

    Sıcak balık ya da deniztarağı suyunu blender'a koyun. Sarımsak, acı kırmızı chili biberi, tuz ve ekmek kırıntılarını ekleyin. Pürüzsüz hâle gelene kadar karıştırın. Blender çalışıyorken yavaşça zeytinyağını ekleyin. Yağ çözünür çözünmez blender'ı durdurun. Rouille sosunu yahninin yanında küçük bir kasede servis edin. Her bir porsiyona yarım tatlı kaşığı kadar ekleyin. Dikkat edin, zehir gibidir!
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Kiran Jethwa