Tarif

Balkabağından kalınca bir dilim kesin, çekirdeklerini ayırın. Kabuklarını soyun. Eşit boyutlarda kesebilmek için ince ince dilimleyin. Dilimlerin kenarlarını düzeltip şeritler halinde kesin. Tencereyi ateşe koyun, içine sıcak suyu koyup kabakları da bu suyun içine atın ve kapağını kapatıp 20 dakika kaynamaya bırakın. Soğanın kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.Domatesleri dörde bölüp iç kısımlarını kesin. Kalan kısmını önce şeritler halinde sonra da baklava dilimi gibi doğrayın.

1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup eritin. Bir süzgeç yardımıyla haşlanmış kabakları alıp tereyağına ilave edin. Üzerine kabak suyundan 4 ila 6 kaşık kadar ilave edin ve kapağını kapatın.

Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Soğanları ilave edin. Karıştırın. Kuşbaşı eti de ilave edin ve tekrar karıştırın. Domateslerin yarısını etin üzerine ekleyip karıştırın. Tuzunu, karabiberini; kimyon ve tarçını ekleyin. Karıştırıp altını kapatın. Balkabağını haşladığınız suyun tamamını ayrı bir kaba boşaltın ve bu boş tencerenin içine etli karışımı yayın. Ocağın altını yakın.

Dereotunu ve taze naneyi etin üzerine yayın. Tereyağında sotelediğiniz bal kabaklarını dikkatlice alıp yeşil otların üzerine serin ve geri kalan domatesleri de ekleyin. Tavada kabakları sotelemekten kalan erimiş tereyağını da ekledikten sonra kapağı kapalı şekilde 2-3 dakika pişmeye bırakın. Tencerenin altını kapatın ve dinlendirin.

Sıcak servis edin.

Malzemeler

  • 300 gram balkabağı
  • 2 su bardağı kaynamış su
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı kabak suyu (kabağın piştiği su)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam tarçın
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç taze nane

Benzer Tarifler