Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Pazartesi 26 Ekim saat 08:15 | Salı 27 Ekim saat 18:40

Tarif

Kabakların kabuklarını soyun ve ay dilimleri şeklinde kesin. Zeytinyağı, beyaz soğan, tuz ve karabiber ekleyin. 45 dk kadar fırında pişirin.

Fırından çıkan kabakları tencereye alın, içerisine zeytinyağ, karabiber ekleyin. Taze zencefil, muskat ve zerdeçal rendeleyerek iyice kavurun. Üzerine sebze suyu ekleyin ve yapışan lezzetleri kazıyın. Ardından bir parça adaçayı ekleyin.

Kaynama noktasına gelince altını kısın.

Özlesince blenderdan gecirin.

Koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz.

Kabak Çekirdeği Yağı

Hazırlanışı

Önceden ısıtılan teflon tavaya, havanda çıtlattığınız çekirdekleri ekleyin ve hafif çıt sesleri gelene kadar kavurun, kendi yağını çıkarmasını sağlayın. Ardından içerisine zeytinyağı ekleyin ve yavaş yavaş pişirerek yağa lezzet katın. İsteğe göre tuz ekleyebilirsiniz.

Servis

Kabak çekirdeği yağını çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Malzemeler

Kestane balkabağı

Zeytinyağı

Beyaz soğan

Tuz

Karabiber

Taze zencefil

Zerdeçal

Muskat

Sebze suyu

Adaçayı

Benzer Tarifler