Tarif

Kabuğunu soyduğunuz bir adet kalınca balkabağı dilimini gelişigüzel kesip bir tencereye yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Ardından suyunu ilave edin ve kapağını kapatıp kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakın. Bir kaba bir miktar su koyun ve yaprak jelatinleri bu suda yumuşatın. Kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatın ve el blenderı yardımıyla balkabaklarını püre edin. Suda yumuşayan jelatini çıkartıp kabak püresine ekleyin ve el blenderıyla çekmeye devam edin. Karışımı düz zeminli bir tabak ya da kalıba aktarın. Hafif ılıdıktan sonra jöle kıvamını alana kadar buzdolabında 4-5 saat soğutun. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi dilimleyin.

İstediğiniz meyve, kaymak ya da vanilyalı dondurmayla servis edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kalın dilim balkabağı
  • 150 gram toz şeker
  • 750 mililitre su
  • 3 adet jelatin yaprağı

Benzer Tarifler