Tarif

Balkabaklarını halka şeklinde dilim dilim doğrayın ve kabuklarını soyun. İçindeki çekirdeklerini de temizleyin. Böylece dilimlerin ortasında kaymağı oturtacak boşluklar oluşmuş olacak. İçinde çekirdek olmayan düz dilimler var ise hafifçe oyarak kaymak için yer açın. Balkabaklarını bir tencereye yerleştirin.
Toz şekeri üzerlerine serperek dökün. Üzerine tarçını serpiştirin. Ocağın altını açıp tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kontrollü biçimde yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan kabakları şerbetin içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Ortasına sığacak büyüklükte dilimlenmiş kaymak dilimlerini de ortalarına koyun.

Üzerini badem, ceviz ve fındık ile süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet küçük balkabağı
  • 500 gram toz şeker
  • 1 tutam tarçın
  • 2 adet kaymak

Süslemek için:

  • 1 ölçü dilimlenmiş badem
  • 1 ölçü kıyılmış ceviz
  • 1 ölçü kıyılmış fındık

Benzer Tarifler