İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Balkabağı Tatlısı

Oylama 0/5
Balkabaklarını halka şeklinde dilim dilim doğrayın ve kabuklarını soyun. İçindeki çekirdeklerini de temizleyin. Böylece dilimlerin ortasında kaymağı oturtacak boşluklar oluşmuş olacak. İçinde çekirdek olmayan düz dilimler var ise hafifçe oyarak kaymak için yer açın. Balkabaklarını bir tencereye yerleştirin.
Toz şekeri üzerlerine serperek dökün. Üzerine tarçını serpiştirin. Ocağın altını açıp tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte kontrollü biçimde yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan kabakları şerbetin içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Ortasına sığacak büyüklükte dilimlenmiş kaymak dilimlerini de ortalarına koyun.

Üzerini badem, ceviz ve fındık ile süsleyerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar