İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Balkabaklı Muska Böreği

Oylama 0/5

Balkabaklarının kabuklarını ve fazlalık yeşil-beyaz kısımlarını kesin. Temizlenen balkabaklarını küçük parçalara bölün.

Fırını 200 dereceye ısıtın. 

Bir fırın kabının içine yanlarından taşacak şekilde aliminyum folyo serin. Balkabaklarını içine yerleştirin, üzerine biraz zeytinyağı gezdirip tuz, karabiber atın. Sarımsağı da hafifçe ezip kabuklarını soymadan içine ekleyin. Kekik dallarını da ilave edip aliminyum folyoyu bohça gibi kapatın. (isterseniz içine taze kekik yerine taze biberiye veya fesleğen kullanabilir, balsamik sirke, nar ekşisi ve bal da ekleyebilirsiniz.)

Fırın kabını ısıtılmış fırına koyup kabaklar yumuşayana dek yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.

Tavayı ateşe koyup ısıtın, içine çok az zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin.

Eriyen yağın içine yumuşamış balkabaklarını, içinden sarımsak ve kekik dallarını çıkartarak koyup soteleyin. Böylece balkabağı daha çok lezzetlenecektir.

Sotelenen balkabaklarını mutfak robotunun içine koyup püre oluncaya kadar çekin.

Yufkayı muska şeklinde sarabilmek için dört parmak eninde şeritlere kesin.

Yumurtayı bir kaseye kırıp karıştırın.

Yufka şeritlerinden birini düz zemine serin. Sarabilmek için hafif pay bırakarak yufkanın baş kısmına 1 yemek kaşığı kadar balkabağı püresinden koyun, üzerine kuş üzümü ve çam fıstığı ekleyin ve yufkayı muska şeklinde katlayarak sarın. (Dilerseniz kuş üzümü ve çam fıstığını balkabağı püresinin içine de katabilirsiniz.) Yufkayı sararken sona geldiğiniz zaman yufkanın yapışması, kızarırken açılmaması için ucuna fırçayla yumurta sürerek yufkayı kapatın. Tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın.

Bir tavanın içine derince zeytinyağı döküp ısıtın.

Muska böreklerini ısınan yağda çevirerek yufka altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.

Kızaran börekleri içine havlu peçete serilmiş tabağa çıkartarak fazla yağını süzdürün.

Fazla yağı süzülen börekleri servis tabağına yerleştirip üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Gabriele Sponza