Hazırlanış

Hamur

Ilık su, maya, tuz ve 150ml unu büyük bir kaseye döküp karıştırın. Mayalanması için 10-15 dakika kadar bekleyin. Unun geri kalanını da boşaltın ve hamuru 5-10 dakika boyunca, katı ve esnek bir hal alana dek iyice yoğurun. Kabarıp, baştaki ebatlarının iki katını alması için 30-60 dakika kadar bekletin.

Balkabağı

Hamur kabarırken balkabağınızı hazırlamaya başlayın. Kabuğunu soyduktan sonra balkabağınızı ısırılabilecek ebatlarda küp şeklinde kesin. Sarımsağınızın kabuğunu soyup bıçağınızla vurarak ezin. Balkabağı ve sarımsağınızı fırın tepsinize koyup taze biberiye yaprakları ekleyin. Balkabağınızı zeytin yağı, tuz, karabiber, bal ve baharatlarınızla zenginleştirin. İyice karıştırıp tüm balkabağı parçalarının tepsidei tüm mazelemelerden eşit miktarda aldığından emin olun. 200 derecelik fırında 2

Malzemeler

Hamur için

  • 250 ml ılık su
  • 5 gr kuru maya
  • 5 gr tuz
  • 550 ml un

Balkabaklı İç için

  • 1 kg balkabağı
  • 4 diş sarımsak
  • 5 dal taze biberiye
  • 45 ml zeytinyağı
  • 15 ml bal
  • 5 gr tuz
  • 5 gr karabiber
  • 5 gr öğütülmüş tarçın
  • 5 gr kakule
  • 5 gr öğütülmüş kimyon

Ek

  • 200 gr kaşar ya da cheddar
  • 50 gr çam fıstığı
  • 50 gr taze ıspanak

Yoğurtlu Sos için

  • 220 ml yoğurt
  • 10 gr taze nane
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler