İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Balkabaklı ve Yoğurt Soslu Pide

Adımlar

  1. Prev1/4Next

    Hamur

    Ilık su, maya, tuz ve 150ml unu büyük bir kaseye döküp karıştırın. Mayalanması için 10-15 dakika kadar bekleyin. Unun geri kalanını da boşaltın ve hamuru 5-10 dakika boyunca, katı ve esnek bir hal alana dek iyice yoğurun. Kabarıp, baştaki ebatlarının iki katını alması için 30-60 dakika kadar bekletin.

  2. Prev2/4Next

    Balkabağı

    Hamur kabarırken balkabağınızı hazırlamaya başlayın. Kabuğunu soyduktan sonra balkabağınızı ısırılabilecek ebatlarda küp şeklinde kesin. Sarımsağınızın kabuğunu soyup bıçağınızla vurarak ezin. Balkabağı ve sarımsağınızı fırın tepsinize koyup taze biberiye yaprakları ekleyin. Balkabağınızı zeytin yağı, tuz, karabiber, bal ve baharatlarınızla zenginleştirin. İyice karıştırıp tüm balkabağı parçalarının tepsidei tüm mazelemelerden eşit miktarda aldığından emin olun. 200 derecelik fırında 20 dakika kadar kızartın.

  3. Prev3/4Next

    Pide 

    Hamuru masanın üzerine koyun. Üzerine basarak içindeki havanın çıkmasını sağlayın. Pidenizi hazırlamak istediğiniz boyuta göre hamuru 2 ya da 4 parçaya bölün. Hamuru oklavayla ince bir hale gelinceye dek yoğurun. Üzerine kaşar peynirinizi serpiştirin. Kızarmış balkabağı, ıspanak yaprakları ve çamfıstığınızı üzerine ekleyin. Üzerine biraz daha kaşar peyniri ekleyin. Hamur çıtır çıtır bir hal alıncaya dek çok sıcak bir fırında, tercihen taş ocakta, 250 derecede beş dakika kadar pişirin.

  4. Prev4/4Next

    Yoğurtlu Sos

    Pideniz pişerken pratik bir yoğurtlu sos yapabilirsiniz. Yoğurdu doğranmış nane, limon kabuğu ve tuzla karıştırın ve iyice çırpın. Sosunuzu pidenizin üzerine ya da yanına servis edin.

Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Sara La Fountain