Tarif

Tavuk budunu tencereye koyup üzerine üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak tavuğun eti yumuşayıncaya kadar haşlanmaya bırakın.

Kuru bamyaları ipinden çıkartıp başka bir tencerenin içine koyun, üstlerini geçecek kadar sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte haşlayın.

Soğanların kabuğunu soyun ve piyaz (yarım ay) şeklinde doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Dilerseniz domatesleri rendeleyebilirsiniz.

Haşlanan tavuğu bir tabağa çıkartıp soğumaya bırakın. Suyunu da ayrı bir kaba ayırın.

Ayrı bir tencerenin içine zeytinyağını döküp tereyağını da ekleyin ve eritin. Eriyen yağın içine soğanları koyup karıştırarak soğanlar saydamlaşıncaya dek kavurun.

Salçayı bir kaseye koyup üzerine 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırarak salçanın kıvamını açın.

Soğuyan tavuğun etlerini çok küçük olmayacak şekilde didikleyin. Tavuğun derisini çıtırlaşması için kavrulmakta olan soğanın içine atın.

Soğan iyice saydamlaşıp pişince içine domatesleri ekleyin ve karıştırarak kavurmayı sürdürün. Domatesler çok ölmeden salçayı ilave edin, pul biber ve kimyonu da katıp karıştırın.

Sos hafif fokurdayınca didiklenmiş tavuk etlerini ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve biraz da karabiber ekleyin.

Kaynar suyun içinde şişen bamyaları bir kevgir yardımıyla alıp tavukların üzerine ekleyin. Bamyaları parçalamadan dikkatlice karıştırın.  Üzerlerine ayrılmış olan tavuk suyundan 5 kepçe dökün. Limon suyunu da ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp altını kısarak iyice harmanlanmaları için beraberce pişmeye bırakın.

Bamya çorbası pişince altını kapatın.

Sos tavasının içine 3 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Üzerine 2 tutam pul biber ekleyip yağı köpürterek hafif kızdırın.

Bamya çorbasının üzerine pul biberli yağdan gezdirerek servis edin. 

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk budu
  • 1 ölçü sıcak su
  • 2 sıra kuru bamya
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam kimyon
  • 3 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yarım limon suyu

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tutam pul biber

Benzer Tarifler