Bamya Çorbası

Bamya Çorbası
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Perşembe 9 Nisan saat 07:45 | Perşembe 9 Nisan saat 16:00

Tarif

Etleri zeytinyağı ile kavurun.

Mor soğanları tavşan dişi büyüklüğünde küp küp doğrayın ve ekleyin.

Zeytinyağı ve kimyon ile kavurmaya devam edin.

Bir kaşık domates salçası, yarım kaşık tatlı biber ve yarım kaşık acı biber salçası ekleyin, kavurun.

Su ilavesi yapın. Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde etler tamamen yumuşayacak kadar pişirin. İsteğe göre domates rendesi de ilave edebilirsiniz. Ardından önceden pişirdiğiniz nohutları ekleyin.  Sonra suda beklettiğiniz kuru bamyaları ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Üzerine kuru reyhan ve nane ile servis edebilirsiniz.

 

Malzemeler

Kuru bamya

Kuzu kol kuşbaşı

Mor soğan

Domates salçası

Acı biber salçası

Tatlı biber salçası

Nohut

Kuru reyhan

Kuru nane

Zeytinyağı

Kimyon

Su

Benzer Tarifler