Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Salı 28 Ocak saat 18:30 | Çarşamba 29 Ocak saat 09:45

Tarif

Birkaç adet kişniş tohumu, tane karabiber, 2 diş sarımsak, birer defne yağrağı ve acı kırmızı biberi kavanozun dibine yerleştirilir. Bu aromatikler isteğe göre değiştirilebilir.

Bamyalar boş yer kalmayacak şekilde kavanoza yerleştirilir.

Tuz ve şeker kaynar su ile açılarak solüsyon hazırlanır.

Kavanozlara doldurulur. Sıcak kapak ile kavanozlar kapatılır.

Malzemeler

  • Bamya
  • 1 litre Su
  • Esmer şeker ( %1.5 oranı)
  • Üzüm sirkesi (%10 oranı)
  • Kişniş tohumu
  • Tane karabiber
  • Defne yaprağı
  • Acı kırmızı biberi
  • Sarımsak
  • Tuz (%3 oranı)

Benzer Tarifler