Barbekü Mürekkep Balığı Salatası

Barbekü Mürekkep Balığı Salatası

Tarif

Kapari salsası, Antep fıstığı, biber, nane ve limon                     

Franchina ninenin mürekkep balığını doldurmak için yaptığı lezzet yaratımından esinlenerek, aynı prensibi tersten kullanan bu tarifi yarattım. Sıcak ızgara mürekkep balığını içine daldırmak için lezzet ve doku arasında harika bir uyum yaratan, akıllara durgunluk veren bir salsa yapıyoruz. Salsa, ızgara sebze, kuzu eti veya diğer deniz ürünleriyle, makarna  sosu veya kızarmış ekmekle kullanıldığında da harikadır.

Kaparileri bir kase su içinde bekletin. Tüm limonların suyunu büyük sığ bir kaseye sıkın ve 4 yemek kaşığı yağ ekleyin. Sarımsakları soyun ve acı biber, ançüez, Antep fıstığı, süzülmüş kapari ve nane yapraklarıyla birlikte ince ince doğrayın. Hepsini kaseye koyun ve iyice karıştırın.

Dokunaçları ayırarak, her bir mürekkep balığını uzunlamasına olacak şekilde keskin bir bıçak ile kesin. Her birini bir kitap gibi açabilmek için yalnızca bir tarafını kesin. Her balığın içine ½ cm aralıklarla çapraz şekilde hafifçe çizik atın.

Mürekkep balığını pişirmek için Franchina'nın talimatlarını izleyin ve dokunaçları erkenden ateşe koyun. Ardından balıkları büyükten küçüğe doğru ekleyin. Çok sıcak bir ızgara tavasında veya bir barbeküde, hafifçe kömürleşip kıvrılmaya başlayana kadar her bir parçayı yağ veya baharat olmadan yaklaşık 1 dakika pişirin. Balıkları pişirirken kesilen tarafla başlayın ve eşit pişmesi için sürekli döndürün. Her parça piştikçe, bir maşa ile salsaya daldırın, iyice bulayın ve bu lezzetle tamamen kaplanmasını sağlayın.

Domatesleri dilimleyip servis tabağına alın. Mürekkep balıklarını ince ince dilimleyin, dokunaçları ayırın ve domateslerin üzerine yerleştirin. Kalan salsayı  üzerine dökün ve sıcak veya oda sıcaklığında servis edin.                                                         

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

266kcal

18.4g

2.8g

19g

6.5g

4.7g

0.9g

1.8g

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı salamura bebek kapari
  • 2 limon
  • sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 taze acı kırmızı biber
  • 4 x yağda ançüez filetosu
  • 30 gr kabuksuz tuzsuz Antep fıstığı
  • ½ demet taze nane (15 gr)
  • 4 büyük mürekkep balığı, temizlenmiş
  • 500 gr büyük olgun domates

Benzer Tarifler