Tarif

Fırınınızı önceden 250 dereceye ısıtın. Hamur için un, su, maya, tuz ve zeytinyağını karıştırıp pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru, ıslak bir bezle kapatarak 45 dakika kadar kabarmaya bırakın. Daha sonra hamuru tekrar yoğurun ve dört yuvarlak parçaya bölün. Fırçayla hafifçe zeytinyağı sürün ve kalanını streç filme sarıp buzdolabında dinlendirin.

Barbekü sosu için domatesleri parça parça kesin. Kalan malzemelerle birlikte bunu ocağa koyun ve kaynatın. Yavaşça koyu kıvamlı bir sosa dönüşsün.

Üst malzemesi için, ağır ateşte pişmiş tavuğu küp küp doğrayın, biberleri temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kırmızı soğanı soyup yarı halkalar halinde kesin. Mısır taneleri ve barbunyalar suyunu çeksin.

Yuvarlak hamur açan ve barbekü sosuyla kaplayın ve az önce bahsettiğimiz üst malzemelerini ekledikten sonra son olarak peynir rendesini ekleyin.

Yaklaşık 10 dakika pişirin.

Maydanozu ayıklayıp doğrayın, piştikten sonra pizzanın üstüne maydanoz serpin.

Malzemeler

Pizza için

  • 500 gram un
  • 300 gram 27 derece sıcaklıkta su
  • 1 poşet kuru maya
  • 12 gram tuz
  • 15 gram zeytin yağı
  • 1 miktar natürel sızma zeytinyağı

Barbekü sos için

  • 6 adet domates
  • 400 mililitre su
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yarım şişe Worcestershire sosu
  • 1 tatlı kaşığı hardal tozu
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı Arnavut biberi
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 miktar viski

Üst malzemesi için

  • 300 gram ağır ateşte pişmiş tavuk eti
  • but ya da kalça
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 100 gram konserve mısır tanesi
  • 1 adet barbunya konservesi
  • 100 gram peynir rendesi
  • 1 yarım demet maydanoz

Benzer Tarifler