İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Barbekü Soslu Teksas Pizza

Oylama 0/5
Fırınınızı önceden 250 dereceye ısıtın. Hamur için un, su, maya, tuz ve zeytinyağını karıştırıp pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru, ıslak bir bezle kapatarak 45 dakika kadar kabarmaya bırakın. Daha sonra hamuru tekrar yoğurun ve dört yuvarlak parçaya bölün. Fırçayla hafifçe zeytinyağı sürün ve kalanını streç filme sarıp buzdolabında dinlendirin.

Barbekü sosu için domatesleri parça parça kesin. Kalan malzemelerle birlikte bunu ocağa koyun ve kaynatın. Yavaşça koyu kıvamlı bir sosa dönüşsün.

Üst malzemesi için, ağır ateşte pişmiş tavuğu küp küp doğrayın, biberleri temizleyin, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kırmızı soğanı soyup yarı halkalar halinde kesin. Mısır taneleri ve barbunyalar suyunu çeksin.

Yuvarlak hamur açan ve barbekü sosuyla kaplayın ve az önce bahsettiğimiz üst malzemelerini ekledikten sonra son olarak peynir rendesini ekleyin.

Yaklaşık 10 dakika pişirin.

Maydanozu ayıklayıp doğrayın, piştikten sonra pizzanın üstüne maydanoz serpin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen