Barbeküde Parmak Limonlu, Zencefilli ve Limon Otlu Kırmızı İmparator

Barbeküde Parmak Limonlu, Zencefilli ve Limon Otlu Kırmızı İmparator

Tarif

  • Barbeküyü orta ateşte ısıtın.
  • Büyük keskin bir bıçak kullanarak, arka kemiğe ulaşana kadar balığın her iki tarafına 3-4 derin kesik atın.
  • Balığın bir tarafına zencefilin yarısını her bir kesiğe koyacak şekilde kesin. Ardından, biber, kaffir limon yaprağı, parmak limon, kişniş, sonra limon otunun yarısı ile doldurun. Limon otunun pişebilmesi için en son yerleştirin. Çünkü ete yakın olursa pişmez ve o mükemmel lezzeti salamaz. Balıkları çevirin ve kalan malzemelerle tekrarlayın.
  • Balıkların her iki tarafını da çeşnilendirin, daha sonra her bir tarafını 15 dakika kadar ya da tamamen  pişene kadar barbeküde tutun. Limon suyunu üzerine sıkın ve fazladan ayırdığınız biberleri üzerine

Malzemeler

  • 2 kg bütün kırmızı imparator balığı, temizlenmiş
  • 1 başparmak boyutunda zencefil, soyulmuş ve jülyen dilimlenmiş
  • 2 uzun taze kırmızı acı biber, ince doğranmış, servis etmek için fazladan doğranmış
  • 10 bütün kaffir limonu yaprağı
  • 6 parmak limonu, uzunlamasına ikiye kesilmiş
  • ½ demet kişniş, doğranmış
  • 1 limon otu sapı, doğranmış
  • 1 limon suyu

Benzer Tarifler