Barbeküde Tuğlada Jerk Tavuk

Barbeküde Tuğlada Jerk Tavuk

Tarif

Barbeküyü orta dereceye kadar önden ısıtın.  İki standart tuğla veya kaldırım taşını doğum günü hediyesi gibi çift kat folyoyla sarın.

Jerk sosu için her şeyi mutfak robotunda pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin. 

Tavuğu kelebek gibi açmak için omurganın iki tarafını bir mutfak makası kullanarak kesin, omurgayı atabilirsiniz veya tavuk suyu yapmak için saklayabilirsiniz (nasıl yapılacağından emin değilseniz youtube'a bakın, çok basit! Alternatif olarak kasabınızdan sizin için yapmasını isteyin).

Tavuğu tuz ve karabiber ile çeşnilendirin ve derisi alta gelecek şekilde mangala atın. İşte tuğlalar burada devreye giriyor. Onları hafifçe tavuğun üzerine yerleştirin, bu üstlerinde ağırlık yapacak. Bu 2 şey sağlayacak - tavuğun eşit şekilde pişmesini ve kuşunuzun en gevrek deriye sahip olmasını. 12 dakika pişirin, sonra tuğlayı kaldırın ve tavuğu jerk sos ile teyelleyin. Etli tarafına çevirin, tekrar teyelleyin ve tekrar tuğlalarla örtün. 12 dakika daha veya tamamen pişene kadar pişirin. Mangalda pişmiş yarım limonlarla servis yapmadan önce 10 dakika ılık bir yerde dinlendirin.

Malzemeler

  • 1 serbest gezen tavuk
  • Tuz ve biber, damak tadınıza göre
  • Barbeküde pişmiş yarım limonlar, servis için

Jerk sosu

  • 1 demet kişniş sapı
  • ¼ demet kekik
  • 5 diş sarmısak
  • 1 başparmak boyutlarında zencefil, soyulmuş
  • 2 yeşil acı biber
  • 3 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 lime kabuğu rendesi
  • 2 lime suyu
  • 50 ml elma sirkesi
  • 50 ml lime suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Benzer Tarifler