Basit Sicilya Usulü Spagetti

Basit Sicilya Usulü Spagetti

Tarif

Hazırlanışı:

Makarnayı bir tencere tuzlu kaynayan suya ekleyin ve paket üzerindeki tarife göre pişirin.

Düşük ateşte, büyük bir tavada yağı ısıtın ve sarmısak ve ançüezi ekleyin. Sarmısak kokusunu bırakmaya başlayınca pul biberi ekleyin. Şimdi domates salçasını ekleyin ve beyaz şarabı eklemeden önce 15 saniye kadar pişirin. Kaynamasına izin verin ve tavayı çevirin. Domatesleri bir tutam tuz ve biberle ekleyip, sosun içine karıştırın.

Makarna al dente kıvamında spiştikten sonra, bir maşanın yardımıyla direkt sosa ekleyin. Biraz nişastalı suyun tavaya gelmesi sorun olmaz. Sosa harika bir yoğunluk katar.

Maydonoz, limon kabuğu rendesi ve küçük bir tutan parmesan peynirini tavaya ekleyin. Altını kapatın ve birleştirmek için karıştırın. Üstüne parmesan ekleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı  
  • ½ paket kuru spagetti
  • 2 diş sarmısak, ince doğranmış
  • 3 ançüez, doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ½ bardak beyaz şarap
  • ½ paket çeri domates, ikiye kesilmiş
  • 1 büyük avuç dolusu maydonoz, doğranmış
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 20g Parmesan peyniri, taze rendelenmiş
  • Tuz ve biber

Benzer Tarifler