İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Basmati Pilavlı Körili Dil Balığı

Oylama 0/5
Bu tarif için önemli olan, dil balığının pişirme işlemine başlamadan 30 dakika önce çeşnilendirilmesidir. Balıkların önceden balıkçı tarafından temizlenip kesildiğinden hareketle, onları rendelenmiş sarımsak ve zencefil, bir limonun suyu ve kabuğu ile biraz da zeytinyağıyla çeşnileyin. Bu sırada yemeğe ruhunu verecek olan karışık baharatları hazırlayın.

Bir havana çeşni için baharatları koyun – baharatları arzunuza göre seçin. Önemli olan dengeli aromalara sahip keskin bir köri tadı elde etmektir. Birçok baharatın karışımı olan garam masala, hâlihazırda oldukça keskindir, dolayısıyla bunu göz önünde bulundurun.

Tohumları, biber tanelerini, kimyonu ve garam masala’yı ekleyin, kırmızı çili biberi ince ince doğrayın ve malzemeleri bir tutam tuz ve biraz zeytinyağıyla çeşnileyin. Havanda iyice dövün ve önceden ısıtılmış fırın tavasına atın. İyice karıştırın ki karışım tüm aromasını salsın ve iyice harmanlansınlar. Şimdi soyup doğradığınız soğanı karıştırarak kızartın. Gerekirse soğan ölene kadar biraz daha zeytinyağı ekleyin. Şimdi çeri domatesleri ikiye bölün ve domatesin ekşiliğini almak için bir kaşık şekerle birlikte soğanlara ekleyin. Beyaz şarabı da koyduktan sonra, sıvı neredeyse yarıya inene kadar 3-5 dakika pişirin.

Bu sırada balık filetolarını terbiyeden alın ve tuzla çeşnileyin. Ardından her filetoyu iki ya da üç ıspanak yaprağıyla doldurup rulo yapın; kürdan geçirerek tutturun. Kızartma tavasına, baharat ve domates karışımının üstüne koyun ve fırında pişmeye devam edeceği için alüminyum folyoyla kaplayın.

Kapalı tavayı önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına koyun ve balığı kendi buharında 7-10 dakika pişirin. Bu size yemeğin kalanıyla ilgilenmeniz için vakit tanıyacak. Basit bir şey bu. Basmati pilavı harika bir seçenek. Pirinci kaynar su koyduğunuz tencereye döküp tuz ekleyin (pirincin iki katı su) ve 10 dakika boyunca pişirin.

Son olarak taze doğranmış kişniş yapraklarıyla çeşnileyin. İşte, keskin doğu aromalarına sahip lezzetli bir yemek. Deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho