Tarif

Asma yapraklarını sıcak su dolu bir kasede tuzunu bırakması için bekletin.

Fırını 150 dereceye ısıtın.

Asma yapraklarını fırın ızgarasının üzerine dizip ısınmış fırına verin ve yer yer kontrol ederek kurutun.

Tencereyi ocağa koyup altını yakın ve önceden ıslatıp süzülmüş mercimeği içine koyun.

Mercimeğin üzerine üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve mercimeği yumuşayıncaya dek haşlayın.

Mutfak robotunun içine cevizleri koyup toz haline getirin.

Soğanların kabuklarını soyup yarım ay (piyaz) şeklinde ince ince doğrayın.

Domatesleri dörde bölüp iç çekirdekli kısımlarını çıkartın. Geri kalan kısmını küçük küplere doğrayın.

Biberleri ince ince doğrayın.

Mercimek yumuşayınca tencereye bulguru da ekleyip ocağın altını kapatın ve mercimekle bulguru güzelce karıştırın. Bulgur tencerede kalan suyu çekince, mercimekle bulguru düz bir tabağa alıp yayın ve soğumaya bırakın.

Mercimekle bulgura salça, pul biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırarak yedirin.

Dereotu, maydanoz, taze nane ve reyhanın yapraklarını saplarından ayıklayın. 

Tüm yeşilliklerin yapraklarını bir araya toplayıp birkaç bıçak darbesiyle parçalara ayırın.

Doğranmış yeşillikleri, soğanı, biberi, domatesi ve öğütülmüş cevizi mercimeğin içine koyup karıştırın.

Tüm malzeme iyice karışınca üzerine zeytinyağı gezdirin.

1 adet kurutulmuş asma yaprağını tabağa yerleştirip üzerine mercimekli karışımdan koyun ve üstünü bir başka kurutulmuş asma yaprağı ile kapatın. Tabağın boş kısmını maydanoz, dereotu, taze nane yaprakları ile süsleyin. Yanında üçgen kesilmiş limon dilimi ile servis edin.

Dilerseniz limonu yanında servis etmek yerine, suyunu sıkıp içine de karıştırabilirsiniz. 

Malzemeler

  • 8 adet salamura asma yaprağı
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 ölçü sıcak su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yarım su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tutam pul biber
  • 3 tutam tuz
  • 1 avuç dereotu
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç taze nane
  • 1 avuç reyhan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet limon

Benzer Tarifler