Tarif

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp içine şeker serpiştirin. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Keki küp küp kesin. Kuru üzümleri 10 dakika romda ıslatıp sularını süzün. Makaronları ince ince doğrayın.

Elma, kek, kuru üzüm ve makaronları karıştırıp kek kalıbına yayın. Şeker, vanilya şekeri, süt ve yumurtaları bir araya getirip iyice karıştırın.

Karışımı kek kalıbına doldurup üstünü alüminyum folyoyla kapatın.

Baton pudingi benmari fırında yarım saat pişirin.

Kek kalıbını sudan çıkarın. Alüminyum folyoyu kaldırın. Üstüne bir tabak koyup pudingi ters çevirin. Kalıbı çıkarın.

Kayısı reçelini suyla karıştırıp baton pudingin üstüne dökün.

Malzemeler

  • 2 adet elma
  • 4 dilim kek
  • 75 gram kuru üzüm
  • 100 mililitre rom
  • 6 adet makaron
  • 75 gram şeker
  • 1 yemek kaşığı vanilya şekeri
  • 250 mililitre süt
  • 3 adet yumurta
  • 300 gram kayısı reçeli
  • 200 mililitre su

Benzer Tarifler