İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Baton Puding

Oylama 0/5
Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.

Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp içine şeker serpiştirin. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Keki küp küp kesin. Kuru üzümleri 10 dakika romda ıslatıp sularını süzün. Makaronları ince ince doğrayın.

Elma, kek, kuru üzüm ve makaronları karıştırıp kek kalıbına yayın. Şeker, vanilya şekeri, süt ve yumurtaları bir araya getirip iyice karıştırın.

Karışımı kek kalıbına doldurup üstünü alüminyum folyoyla kapatın.

Baton pudingi benmari fırında yarım saat pişirin.

Kek kalıbını sudan çıkarın. Alüminyum folyoyu kaldırın. Üstüne bir tabak koyup pudingi ters çevirin. Kalıbı çıkarın.

Kayısı reçelini suyla karıştırıp baton pudingin üstüne dökün.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Aşçı: Rudolph van Veen