Tarif

Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Soğana çentikler atın, sarımsağınızın bıçak ile üzerine vurarak kırın. Sütünüzü ocağın üstüne alın, soğan sarımsak ve kekiği sütün içine koyun ve orta ateşte ısıtın, kaynatmayın, sadece ısıtın, ısınınca ateşten alın ve kenarda bekletin. Başka bir tencerede Becel Tereyağı Keyfi Pratik’i eritin. Ateşin altını kısın, ve unu ilave edin ve karıştırmaya başlayın. Ardından sütü süzgeçten geçirerek ekleyin, tuz karabiber ve muskatı da ekleyin ve kıvam alıncaya dek surekli karıştırın. Kıvam alınca ateşten alın ve 100 gram eski kaşarı üzerine serpmek için ayırın kalan bütün peyniri, karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Makarnayı kaynar suya atın ve al dente kıvamında pişirin. Makarnayı da karışıma ekleyin ve iyice birbirine geçecek şekilde karıştırın.

Karışımı fırın tepsisine dökün, kalan 100 gram eski kaşarı da üzerine gezdirin 20 dakika kadar fırında pişirin.

Malzemeler

  • 50 mililitre Becel Tereyağı Keyfi Pratik
  • 500 mililitre süt
  • 50 gram un
  • 50 gram rendelenmiş burger peyniri
  • 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gram rendelenmiş dil peyniri
  • 150 gram eski kaşar
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 dal kekik
  • 2 tutam müskat rendesi
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler