Tarif

Kasede domates salçasını, yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, taze kekik yapraklarını, 1 yemek kaşığı Becel’i, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı ve tavuk kalçalarını bir torbaya alarak, tavuğun her tarafının sosa bulaşmasını sağlayın ve marine olması için bir müddet bekletin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine tavukları dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra tavukları ters çevirin, üzerlerine birer parça Bbecel koyun ve bir 20 dakika daha pişirin.

Kabakları rendeleyin. Suyunu sıkarak geniş bir tavaya alıp, fazla su salmaması için yağsız ve tuzsuz olarak olarak yaklaşık 5 dakika pişirin.

Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı Becel’i eritin. 2 yemek kaşığı unu ilave ederek, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşırken ateşi biraz kısın. Tuz, karabiber ve muskat rendesiyle baharatlandırın. En son pişmiş kabakları ve rende kaşar peynirini ilave edin, bir taşım pişirip ocaktan alın.

Servis tabağına beğendiyi koyup üstüne tavuk kalçayı oturtun, sıcak olarak servis edin.

Malzemeler

Tavuğun marine edilmesi için:

  • 3 adet bütün tavuk kalça
  • 2 yemek kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Kase
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 dal taze kekik
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Kabak beğendi için malzemeler:

  • 3 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Kase
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı kadar süt
  • 2 avuş rendelenmiş eski kaşar
  • 1 tutam müskat rendesi
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler