İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Becel Yeşil Börek

Oylama 0/5
İç harcı için:

2 yemek kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Pratik ile, sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. İnce ince doğradığınız otları ilave ederek kavurmaya devam edin. Ateşi kapatıp tuz, karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırın. Cevizi ve peyniri ekleyip karıştırın.

Üzeri için:

Süt, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Muskat rendesi ekleyip karıştırın.

Hazırlanışı:

Yufkanızı tezgaha serin. Yufkanın yüzeyine hazırlanan harçtan bir parça fırça ile sürün. İç olarak hazırlanan otlu karışımı , yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin. Yufkayı, her 2 ucundan birbirine doğru büzün. Ortadan keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine dökün.
10 dakika yufkanın harcı çekmesi için bekletin.

200 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 - 50 dak. her tarafı kızarana kadar pişirin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Evet