Tarif

İç harcı için:

2 yemek kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Pratik ile, sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. İnce ince doğradığınız otları ilave ederek kavurmaya devam edin. Ateşi kapatıp tuz, karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırın. Cevizi ve peyniri ekleyip karıştırın.

Üzeri için:

Süt, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Muskat rendesi ekleyip karıştırın.

Hazırlanışı:

Yufkanızı tezgaha serin. Yufkanın yüzeyine hazırlanan harçtan bir parça fırça ile sürün. İç olarak hazırlanan otlu karışımı , yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin. Yufkayı, her 2 ucundan birbirine doğru büzün. Ortadan keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin. Kalan yumurtalı harcı böreğin üzerine dökün.
10 dakika yufkanın harcı çekmesi için bekletin.

200 derece ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 - 50 dak. her tarafı kızarana kadar pişirin.

Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı Becel Tereyağı Keyfi Pratik

Üzeri için:

  • 1 yarım su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam müskat rendesi

İç harcı için:

  • 1 adet pırasanın yeşil kısmı
  • 1 demet ıspanak
  • pazı
  • ısırgan otu
  • ebegümeci
  • gelincik otu
  • arapsaçı
  • radika
  • dereotu
  • maydonoz karışımı (Bu otlardan istediğinizi kullanabilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet arpacık soğanı
  • 3 avuç çökelek peyniri
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler