İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Beğendili Balık

Oylama 0/5

Levrek filetolarını kullanana kadar zeytinyağı ile yağlayıp dolapta bekletin.

Patlıcanları közleyin. Közlerken üzerini çeşitli yerlerinden ince bir bıçak veya çatal yardımıyla delin. Közlenen patlıcanları kabuklarını kolayca soyabilmek için streç filme sarıp ılınana kadar bu şekilde bekletin.

Streci çektiğiniz zaman kabuklar kolayca patlıcanın üzerinden sıyrılacaktır.

Patlıcanın kabuklarını soyduktan sonra sap kısmını da kesip kesme tahtasının üzerine koyun.

1 diş sarımsağın kabuklarını soyun ve patlıcanın içine katıp bıçakla hepsini beraber iyice püre oluncaya kadar kıyın.

Üzerine pul biber, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin. Muskattan az bir miktar rendeleyin. Karışması için bıçakla patlıcan ve baharatları beraber kıyın.

Patlıcanın içine rendelenmiş eski kaşardan ekleyin. Tekrar kıyın.

Limonun kabuğundan bıçakla bir parça kesin ve bu parçayı küçücük parçalara doğrayın. Dilerseniz bu işlemi rende ile de yapabilirsiniz. Limon kabuklarını da patlıcanın içine ekleyip kıyma işlemine devam edin.

İçine kremayı ekleyin. Tüm malzemeyi iyice birbirine karıştırmak için tekrar kıyın ve harcı bir kenarda bekletin.

Çeri domatesleri dörde bölün.

Tavaya zeytinyağı koyun. 1 diş sarımsağı kabuğuyla beraber yağın içine atın. Yağ ısınana kadar sarımsağı tavada tutun, böylece yağa tadını bırakacaktır. Yağ ısınınca sarımsağı tavadan çıkartın.

Dolaptan çıkarttığınız balıkların üzerine karabiber serpin ve derileri tavanın zeminine gelecek şekilde filetoları tavaya yerleştirin. Kendini toplamaması için üzerine 2-3 saniye kadar bir spatula yardımıyla bastırın. Çevirerek her iki yüzünü de pişirin.

Bir sos tenceresine tereyağını koyun ve hafif kahverengi oluncaya kadar eritin.

Taze fesleğen yapraklarını tereyağının içine atıp hafifçe yağı karıştırın.

Servis tabağına beğendiyi koyun. Filetoları ortadan ikiye kesip beğendinin üzerine yerleştirin. Kestiğiniz domatesleri yerleştirin. Üzerine fesleğenli tereyağından gezdirin.  Son olarak üzerine çok az beyaz peynir serpiştirin. Servis edin.  

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Gabriele Sponza