Belçika Usulü Waffle

Belçika Usulü Waffle

Hazırlanış

Hazırlık:

Tost makinesini ısıtın. Tereyağını eritin. Vanilya çubuğunu boydan boya kesin ve içini kazıyın. Limonla portakalın kabuğunu rendeleyin. Çırpıcıyla taze kremayı, şekeri, vanilya çekirdeğini, limon ve portakal rendesini, tuzu, yumurtayı, yumurta sarısını çırpın. Unla tereyağını karıştırın. Dondurma kaşığıyla karışımın birazını tost makinesine koyun ve waffle’ı 4 dakika pişirin. Süsleme:

Şekerin yarısı ve limon suyuyla meyveleri kaynatın. Kirazları ekleyin. Kalan şekerle kremayı yumuşak tepeler oluşacak şekilde çırpın, bunu yıldız başlıklı krema torbasına doldurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Waffle’ı pembe krem şanti ve meyvelerle servis edin, üstüne çikolata dökün. Naneyle süsleyin.

Malzemeler

Waffle için:

  • 75 gram tereyağı
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 250 gram taze krema
  • 75 gram şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 250 gram un

Süsleme için:

  • 200 mililitre dondurulmuş kırmızı meyve
  • 100 gram şeker
  • 1 adet yarım limon
  • 1 kavanoz kiraz
  • 200 mililitre krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 2 dal taze nane

Benzer Tarifler