Benedict Usulü Yumurta

Benedict Usulü Yumurta

Hazırlanış

Benedict usulü yumurta:

8 parça streç filmi yağlayın ve küçük bardakların içine yerleştirin. Her bardağın içine bir yumurta kırın. Yumurtaların sarılarının bütün hâlde kalmasına dikkat edin. Streç filmin ağzını kapatın. Bardakları buharlı pişiriciye koyun. Yumurtaları 7 dakika boyunca, 100 derecede, buharda pişirin. Bu sırada yarım muffin’leri ve jambon dilimlerini ızgarada pişirin. Ispanağı buharda ya da tavada hızlıca pişirin. Her tabağa iki adet yarım muffin koyun. Üstüne jambon ve ıspanağı ekleyin. Yumurtaları streç filmin içinden dikkatlice çıkarıp ıspanağın üstüne koyun. Sıcak Hollandaise sosunu yumurtaların üstüne dökün. Bir dal Frenk maydanozu ya da maydanozla süsleyin. Hollandaise sosu:

Yumurta sarılarını sirke ve şarapla pürüzsüz bir hâl alana kadar benmaride çırpın. Eritilmiş tereyağını çırpılmış yumurtaya yavaş yavaş ekleyin. Tuz ve karabiberle çeşnilendirin

Malzemeler

  • 4 adet İngiliz muffin'i
  • 8 dilim jambon
  • 8 adet yumurta
  • 200 gram ıspanak
  • 1 tutam maydanoz

Hollandaise sosu için:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4 yemek kaşığı beyaz şarap
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 250 gram erimiş tereyağı

Benzer Tarifler