Ben’in Yaban mersinli Pankek Kulesi

Ben’in Yaban mersinli Pankek Kulesi

Tarif

  • Hamur için, yaban mersini dışındaki tüm malzemeleri bir kaba koyun ve iyice birleştirmek için tahta bir kaşıkla karıştırın. En az 15 dakika bekletin.
  • Taze ve kurutulmuş meyveleri bir kaseye yerleştirin. Nane, limon suyu ve şekeri ekleyin ve iyice karıştırın, sonra kenara koyun.
  • Büyük bir yapışmaz kızartma tavasını orta ateşe yerleştirin ve hafifçe yağlayın. Hamuru (büyük pankekler için ¾ bardak) tavaya dökün ve yaklaşık 2 dakika veya kabarcıkları görene kadar pişirin. Her pankekin üstüne yaklaşık 5 yaban mersini yerleştirin, sonra diğer tarafını çevirin ve pişirin. Piştikten sonra üst üste yerleştirin. Üstüne bir kaşık mascarpone kreması ardından meyve karışımını koyun. Kıyılmış badem serpiştirin ve hemen servis yapın.

Malzemeler

  • 2 bardak  mevsime özgü taneli ufak meyve
  • 1 yemek kaşığı kuru keçi yemişi
  • 1 yemek kaşığı goji beri
  • ¼ demet nane, yaprakları ayrılmış
  • 1 lime suyu
  • 1 yemek kaşığ ham şeker
  • ¼ bardak badem şekeri, doğranmış

Hamur

  • 225 g (1 ½  bardak) kendinden kabaran un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı ham şeker
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1 yumurta, hafif çırpılmış
  • 200 ml süt
  • 50 g tereyağ, eritilmiş, yağlamak için fazladan
  • 125 g taze yaban mersini

Benzer Tarifler