Hazırlanış

Rulo pasta için:

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Tereyağını eritin. Yumurta aklarıyla şekerin yarısını sertleşene kadar çırpın. Kalan şekeri, kabarana dek yumurta sarılarıyla çırpın.

Unla ezilmiş bademi karıştırın. Yumurta sarılarını karışıma ekleyin. Unun yarısını ve bir yemek kaşığı yumurta akı karışımını da içine katın.

Kalan un ve yumurta aklarını ekleyin.

Karışımı bir fırın tepsisine boşaltın. Kahverengileşene dek, yaklaşık yedi dakika fırında pişirin.

Pastanız soğuyunca üstünü reçelle kaplayın. Keki rulo hâline getirin ve buzdolabında bekletin. Bavyera kreması için:

Jelatini soğuk suda ıslatın. Kremayı yoğurt kıvamına gelinceye dek çırpın. Çubuk vanilyayı
ikiye bölüp özünü çıkarın. Sütle vanilyayı kaynatın.

İçine biraz krema katıp karıştırın. Yumurtalı karışımı, sıcak sütün içine ekleyip düşük ateşte koyulaşana dek pişir

Malzemeler

Rulo pasta için:

  • 2 gram tereyağı
  • 100 gram yumurta beyazı
  • 130 gram şeker
  • 3 adet yumurta
  • 25 gram un
  • 115 gram ezilmiş badem
  • 1 kavanoz ahududu reçeli

Bavyera kreması için:

  • 4 adet jelatin yaprağı
  • 250 mililitre krema
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 250 mililitre süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 130 gram şeker
  • 200 gram dondurulmuş kırmızı meyve
  • 1 yemek kaşığı vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı brendi

Süsleme için:

  • 100 gram kayısı reçeli
  • 100 gram doğranmış badem

Benzer Tarifler