İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Beş Baharatlı Yuvarlak Kek

Oylama 0/5

Elma şırasını açın, böylece gazını kaybedecektir. Fırını öncesinde 170 dereceye getirin ve yuvarlak kek kalıbınızı yapışmaz pişirme spreyi veya ayçiçeği yağıyla yağlayın ve siz hamurunuzu hazırlarken bir parça gazetenin veya yağlı kağıdın üzerine baş aşağı gelecek şekilde bırakın.

 

Sıvıyağı, esmer şekeri ve şeker pekmezini bir kasenin içine ölçerek alın.

Elma şırasını dökün ve yumurtaları kırın, zencefili ekleyin ve yumuşayana kadar çırpın. Ben bu keki yapmak için kendi kendine çalışan mikser kullanıyorum ama elle yapmak da yeterince basittir. Elle karıştıracaksanız, diğer malzemeleri eklemeden önce ilk olarak yumurtaları çırpın.

Çok fazla soyma ve rendeleme yapmadan zencefili yoğunlaştırmak istiyorsanız veya alkol kullanmak istemiyorsanız, elma şırası yerine 250 mililitre zencefil aromalı gazoz kullanın.

Başka bir kaseye unu, kabartma tozunu, karbonatı, müskatı, beş karışımlı Çin baharatını ve tarçını ölçerek ekleyin ve çatal yardımıyla karıştırın. 

Kuru malzemeleri nazik bir şekilde ıslak malzemelere ekleyin ve yumuşak bir hamur elde etmek için bunu yaparken çırpın. Kasenin kenarlarını ve dibini un kalmamasını sağlamak için sıyırın. Koyu renkli ve aromatik hamuru hazırlamış olduğunuz kalıba dökün, oldukça akışkan olacak ama telaşlanmayın. 40-45 dakika kadar pişmek üzere fırına koyun ama 40 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayın. Kek hazır olduğunda kalıbın kenarlarından çıkmaya başlayacaktır ve kürdan batırdığınızda kuru çıkacaktır. Kalıbı yaklaşık 30 dakika kadar tel rafın üzerine alın, ardından keki kalıbın kenarlarından çıkarmaya yardımcı olmak için özellikle huninin etrafından parmaklarınızı kullanın ve çıkarın. İlk olarak pişirme kağıdı, ardından folyo kağıdı ile sarmadan önce tamamen soğumaya bırakın çünkü en iyisi ertesi gün yemektir. 

Saklama Notu:

Kek, havageçirmez bir kabın içinde, gevşek bir şekilde yağlı kağıt ve folyo kağıtla sarılı hâlde oda sıcaklığında bir haftaya kadar bekletilebilir.

 

Dondurucuda Bekletme Notu:

Tamamen soğutulmuş kek sıkıca çift kat streç film ve bir kat folyo kağıtla sarılıp üç aya kadar dondurucuda bekletilebilir. Buzlarını çözmek için kağıtları çıkarın, tel rafın üzerine koyun ve oda sıcaklığında yaklaşık beş saat kadar bekletin. 





Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Evet
Program:
Aşçı: Nigella Lawson