Tarif

Tavuk göğüslerini sebze suyunda haşlayın ve küçük parçalara ayırıp kenarda bekletin. Bir sos tenceresinde sütü kaynatın ve içerisine karanfil, soğan ve defne yaprağını ekleyerek bir taşım kaynatın. Başka bir tavada un ve tereyağını pişirerek bir bulamaç hazırlayın.

Süt kaynayınca soğanı ve defne yaprağını çıkartın ve içine un ve tereyağlı karışımı ekleyip hızlıca çırparak bir sos elde edin. Bir fırın kapı içerisine hazırladığınız beşamel sosun yarısını dökün ve üzerine tavukları ekleyin. Tavukların üstüne sosun geri kalanını dökün ve üstüne parmesan peynirini serpiştirip fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Mutfak robotuna taze fesleğen, sarımsak, çam fıstığı ve parmesanı ilave edin ve zeytinyağı yardımı ile püre haline getirip fesleğenli bir pesto sos elde edin. Tavuğu servis tabağına alın üzerine fesleğenli pesto sosunu döküp servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 8 su bardağı sebze suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Pesto sos için:

  • 1 demet taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet çam fıstığı
  • 1 su bardağı toz parmesan peyniri
  • 1 çeyrek çay bardağı zeytinyağı

Beşamel sos için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet soğan
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Benzer Tarifler