Tarif

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Beyaz çikolatayı eritip tereyağıyla karıştırın. Vanilya çubuğunu kesip içini çıkarın. Yumurtaları süt, şeker, tuz ve vanilya içiyle çırpın. Önce beyaz çikolatalı karışımı, ardından esmer şekeri, unu ve pikan cevizlerini içine atın. Sulu hamur karışımını, yağlanmış kalıba dökün ve 45 dakika boyunca pişirin. Keki soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küp şeklinde kesin.

Malzemeler

  • 200 gram beyaz çikolata
  • 170 gram yumuşak tereyağı
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 4 adet yumurta
  • 75 mililitre süt
  • 200 gram şeker
  • 1 tutam tuz
  • 300 gram light esmer şeker
  • 200 gram kendiliğinden kabaran un
  • 70 gram tuzsuz pikan cevizi

Benzer Tarifler