Beyaz Hindiba Çorbası

Beyaz Hindiba Çorbası

Tarif

Beyaz hindibanın 800 gramını ikiye kesin. Kalbini çıkarın, beyaz hindibayı doğrayın, 200 gramını süsleme için kenara alın. Soğanı soyun ve doğrayın. Kızartma tavasında tereyağını eritip soğanla beyaz hindibayı soteleyin. Unu ekleyip hızlıca kızartın. Tavuk suyuyla ıslatın, tekrar kaynatın ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurta sarılarıyla kremayı çırpıp karıştırarak çorbaya ekleyin. Çorbanın tekrar kaynamasına izin vermeyin. Alabalık filetolarını, elmayı ve kalan beyaz hindibayı küp küp kesip çorbaya karıştırın. Çorbayı kaselere alıp servis edin.

Malzemeler

  • 1 kilogram beyaz hindiba
  • 1 adet soğan
  • 25 gram tereyağı
  • 30 gram un
  • 1200 mililitre tavuk suyu
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 200 mililitre krema
  • 2 adet alabalık filetosu
  • 1 adet ekşi elma
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler