İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Beyin Tava

Oylama 0/5

Tencereye soğuk su doldurup içine zarı alınmış beyni koyun ve tencerenin kapağını kapatarak beyni 25 dakika haşlanmaya bırakın.

Bir kabın içine soğuk su doldurun ve pişen beyni alıp içine koyun.

Ayrı bir kasenin içine 2 adet yumurtayı kırın, üzerine de 2 yemek kaşığı un ekleyip çırpın. 

Ayrıca bir kasenin içine de un koyun.

Tezgahın üzerine havlu peçete serip beyni üzerine koyarak kurulayın. Kuruladığınız beyni dörde bölün.

Bir tavanın içine 2 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin.

Beyin parçalarından birini alıp önce kasedeki una bulayın. Daha sonra da yumurtalı una bulayıp eriyen tereyağında çevirerek altın sarısı oluncaya dek kızartın. Diğer beyinlere de aynı işlemi uygulayın.

Bir tabağın içine havlu kağıt serin ve kızaran beyinleri bu kağıdın üzerine koyup fazla yağlarını süzdürün.

Saplarından ayıklanmış 1 tutam maydanoz yaprağını incecik doğrayın. Üzerine birkaç damla limon suyu sıkıp tuz serpin ve parmak uçlarınızla hafifçe maydanozu karıştırın.

Servis tabağının içine beyin tavaları yerleştirin, üzerlerini doğranmış maydanoz ile süsleyerek servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Maksut Aşkar