Bezelye ve Karidesli Risotto

Bezelye ve Karidesli Risotto

Tarif

Sebze suyunu ısıtın. Bezelyeleri ayıklayın ve kabuklarını sebze suyuna katın.

Zeytinyağı ve tereyağını büyük ve ağır bir kızartma tavasında ısıtın. Pirinci ekleyin ve yağda iyice kavurun. Tavayı şarap ile deglaze yapın ve alkolün uçmasını sağlayın.  Pirincin üstünün hep suyla örtülü olması için sebze suyunu kepçe kepçe koyun. Fazla karıştırmayın. Hafifçe ve ara ara yapın. Ne kadar çok karıştırırsanız, yapışmasını engellemek için o kadar fazla karıştırmanız gerekir! 15-16 dakika boyunca veya pirinç neredeyse al dente olana kadar karıştırmaya devam edin. Bezelye ekleyin ve karıştırın. Baharatı zevkinize göre ayarlayın. Bu noktada ocağın altını kapatın. 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 kepçe sebze suyu ekleyin ve nişastanın kendini bırakması için hızlıca karıştırın. Karidesleri ekleyin ve tavanın sıcaklığının onları pişirmesine izin verin. Kapağı kapatın ve 2-3 dakika bırakın. Bu süre zarfında pirinçler pişmeye devam edecek, bu yüzden hala al dente olduğunda altını kapatmak önemlidir. Çukur tabaklarda servis edin ve hemen yiyin!

Malzemeler

  • 4 bardak taze bezelye (veya 1 bardak ayıklanmış bezelye)
  • 2 yemek kaşığı sızma zetinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (en son karıştırmak için biraz fazladan)
  • 350 gr Arborio pirinci
  • 200 ml sek beyaz şarap
  • 2 lt sebze suyu
  • tuz ve karabiber
  • 12 soyulmuş ve ayıklanmış karides
  • tuz ve karabiber

Benzer Tarifler