Biber Dolması ve Balık

Biber Dolması ve Balık

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  • Pirinci pişirmek için tuzlu su dolu bir tencere hazırlayın.

Pirinç ve biberlerin pişirilmesi:

  • Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin.
  • Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
  • Bir fırın tepsisini ayçiçeği yağıyla yağlayıp biberleri içine yerleştirin.
  • 5 dakikalığına fırına verin.

İç harcı:

  • Sarımsağı soyup doğrayın.
  • Pırasayı ikiye bölün, yarım halka şeklinde doğrayın, iyice yıkayıp kurutun.
  • Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın.
  • Sarımsak ve pırasayı kavurun.
  • Tatlı su çipurasını küp küp doğrayın. Tuz, karabiber ve köri ekleyin.
  • Tatlı su çipurasını tavaya ekleyin ve tavayı ocaktan alın.

Biberlerin doldurulması:

  • Biberleri fırından alın.
  • Her bir biberin içine yarım kaşık haşlanmış pirinç doldurun.
  • Pirincin kalanını sıcak bekletin.
  • Tatlı su çipurası karışımını kaşık yardımıyla biberlerin içine koyun.
  • Tepsiyi tekrar fırına verin. Arzu ettiğiniz şekilde pişene dek, 10-15 dakika fırında bekletin.

Salatalık salatası:

  • Salatalığı soyun, ikiye bölün, çekirdeklerini ayıklayın ve doğrayın.
  • Limonu ikiye bölüp bir kâseye suyunu sıkın.
  • Dereotunun yapraklarını ayırıp ince ince kıyın.
  • Bir miktar zeytinyağıyla birlikte dereotunu kâseye koyun.
  • Ekşi kremayı ekleyin.
  • Salatalıkla dereotlu kremayı karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.

Malzemeler

 

  • 300 gram beyaz pirinç
  • 2 adet sarı biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet pırasa
  • 400 gram tatlı su çipurası
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Salatalık salatası için

  • 1 adet salatalık
  • 1 adet limon
  • 5 dal dereotu
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 125 mililitre ekşi krema

Benzer Tarifler