Hazırlanış
Hazırlık:
• Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
• Pirinci pişirmek için tuzlu su dolu bir tencere hazırlayın. Pirinç ve biberlerin pişirilmesi:
• Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin.
• Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
• Bir fırın tepsisini ayçiçeği yağıyla yağlayıp biberleri içine yerleştirin.
• 5 dakikalığına fırına verin. İç harcı:
• Sarımsağı soyup doğrayın.
• Pırasayı ikiye bölün, yarım halka şeklinde doğrayın, iyice yıkayıp kurutun.
• Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın.
• Sarımsak ve pırasayı kavurun.
• Tatlı su çipurasını küp küp doğrayın. Tuz, karabiber ve köri ekleyin.
• Tatlı su çipurasını tavaya ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Biberlerin doldurulması:
• Biberleri fırından alın.
• Her bir biberin içine yarım kaşık haşlanmış pirinç doldurun.
• Pirincin kalanını sıcak bekletin.
• Tatlı su çip
• Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
• Pirinci pişirmek için tuzlu su dolu bir tencere hazırlayın. Pirinç ve biberlerin pişirilmesi:
• Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin.
• Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
• Bir fırın tepsisini ayçiçeği yağıyla yağlayıp biberleri içine yerleştirin.
• 5 dakikalığına fırına verin. İç harcı:
• Sarımsağı soyup doğrayın.
• Pırasayı ikiye bölün, yarım halka şeklinde doğrayın, iyice yıkayıp kurutun.
• Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın.
• Sarımsak ve pırasayı kavurun.
• Tatlı su çipurasını küp küp doğrayın. Tuz, karabiber ve köri ekleyin.
• Tatlı su çipurasını tavaya ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Biberlerin doldurulması:
• Biberleri fırından alın.
• Her bir biberin içine yarım kaşık haşlanmış pirinç doldurun.
• Pirincin kalanını sıcak bekletin.
• Tatlı su çip
Malzemeler
- 300 gram beyaz pirinç
- 2 adet sarı biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 miktar ayçiçeği yağı
- 1 diş sarımsak
- 1 adet pırasa
- 400 gram tatlı su çipurası
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 miktar tuz
- 1 miktar taze çekilmiş karabiber
Salatalık salatası için
- 1 adet salatalık
- 1 adet limon
- 5 dal dereotu
- 1 miktar sızma zeytinyağı
- 125 mililitre ekşi krema