Biber Dolması ve Balık

Biber Dolması ve Balık

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
• Pirinci pişirmek için tuzlu su dolu bir tencere hazırlayın. Pirinç ve biberlerin pişirilmesi:
• Pirinci paketteki talimatlara göre pişirin.
• Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.
• Bir fırın tepsisini ayçiçeği yağıyla yağlayıp biberleri içine yerleştirin.
• 5 dakikalığına fırına verin. İç harcı:
• Sarımsağı soyup doğrayın.
• Pırasayı ikiye bölün, yarım halka şeklinde doğrayın, iyice yıkayıp kurutun.
• Bir tavada ayçiçeği yağını kızdırın.
• Sarımsak ve pırasayı kavurun.
• Tatlı su çipurasını küp küp doğrayın. Tuz, karabiber ve köri ekleyin.
• Tatlı su çipurasını tavaya ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Biberlerin doldurulması:
• Biberleri fırından alın.
• Her bir biberin içine yarım kaşık haşlanmış pirinç doldurun.
• Pirincin kalanını sıcak bekletin.
• Tatlı su çip

Malzemeler

  • 300 gram beyaz pirinç
  • 2 adet sarı biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet pırasa
  • 400 gram tatlı su çipurası
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Salatalık salatası için

  • 1 adet salatalık
  • 1 adet limon
  • 5 dal dereotu
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 125 mililitre ekşi krema

Benzer Tarifler