Tarif

Patates ve brokolilerle başlayalım. Yıkadığınız kabuklu patatesleri kaynar su bulunan tencereye atın ve 15 dakika boyunca pişirin. Bu sırada brokoliyi kesin, saplarını çıkarın ve haşlanan patateslerin üstüne yerleştirdiğiniz bir kaba koyarak buharda pişmesini sağlayın. Brokolinin pişmesi 10 dakika kadar sürer.

Şimdi yemeğin ana unsuruna geçelim: Biber yatağında çapak balığı. Fırın tepsisine bol zeytinyağı dökün, çekirdeklerini çıkardığınız biberleri halka halka kesin, tepsinin tabanına biberleri koyun. Bir kırmızı soğanı soyup dilimleyin ve biberlere ekleyin. Sebze yatağını, doğradığınız sarımsak dişleriyle tamamlayın ve tuz ve biber karışımıyla çeşnileyin.

Bu sırada yağsız bir tava kızdırın ve chorizo’ların iki tarafını da kızartın. Ocağı kapatmayın, chorizo’dan salınan yağı tavada kullanarak içinin açılıp tuz ve biberle çeşnilendiği çapak balığını kızartın. İlk önce karın kısmını pişirin. Sonra deriyle birlikte yanlarını da pişirmek için çevirin. Çapak balıkları kızarırken, bir demet Frenk soğanını, biraz maydanoz yaprağı ve limon otunu doğrayın.

Çapak balıkları hazır olduğunda onları ocaktan alın ve içlerini doğranmış yeşillik ve chorizo dilimleriyle doldurun. Çapak balıklarını kapatın ve yaprak ya da pırasayla bağlayın. Son olarak sebze yatağının üstüne balıkları yerleştirin ve önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına verin ve 5-7 dakika boyunca pişirin. Isıtılmış fırındaki brokolinin üstüne serpeceğiniz bademleri kavurun. Küçük bir fırın tepsisine biraz zeytinyağı dökün (tereyağı da kullanabilirsiniz), biraz tuz ve kabuklu badem ekleyin. Kavrulmaları için fırına verin.

Brokoli pişince tencereden çıkarın ve soğuk sudan geçirin ki pişmeye devam etmesin ve koyu yeşil rengini korusun. Ardından zeytinyağıyla yağladığınız tavayı kızdırın ve brokoli ve fırında kavrulan bademleri hafifçe kızartın. Bu işlem, brokoliyi tekrar ısıtacak, bunu bademlere bulayın.

Son olarak tabaktaki farklı bademleri harmanlayın: Haşlanmış kabuklu patatesler, bademlerle hafifçe kızarmış brokolileri ve biber yatağındaki doldurulmuş fırında pişmiş çapak balıkları. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 2 adet çapak balığı
  • 1 adet Chorizo
  • 10 adet küçük patates
  • 1 adet brokoli
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet limon otu
  • 2 adet pırasa yaprağı
  • 100 gram kabuklu badem
  • 1 miktar kara
  • beyaz ve kırmızı biber karışımı
  • 1 tutam tuz
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler