Tarif

Yıkanmış ama kabuğu soyulmamış patatesleri, 15 dakika boyunca tuzlu suda haşlayın. Bu arada da sosun malzemelerini hazırlamaya başlayın: Biberleri, domatesleri, soğanı ve baharatları. Biberlerin üst kısımlarını kesip çekirdeklerini ayıklayın, ardından küp küp doğrayın. Domateslere de aynı işlemi uygulayıp biberlerle karıştırın. Yarım soğanı soyup doğrayın, bir miktar maydanoz ve kişnişi de doğrayıp karışıma ekleyin. Son olarak, hepsinin üstüne limon kabuğu serpiştirin; şarap sirkesi, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Biberli ve domatesli sosumuz hazır. Servis zamanı gelene dek, sosu buzdolabında bekletin.


Geriye sadece uskumruların ızgarada pişirilmesi kaldı. Izgara tavasına bir miktar zeytinyağı dökün. Tava ısınırken, uskumruların karnına küçük kesiler atıp içini biberiye doldurun, tuz ve biber ekin. Artık balıklarımız, ızgarada pişirilmeye hazır. İki tarafı da pişene dek ocakta tutun, ardından ateşten uzaklaştırın. İki dilim Alentejo ekmeğini kızartmak için, içinde uskumru yağı olan tavayı kullanın. Ekmekleri, uskumrulara yatak olarak kullanacaksınız.

Artık her şey, tabağa alınmaya hazır. Uskumruları, kızarmış ekmeğin, biberli ve domatesli sosun ve haşlamış patateslerin üstüne koyun. Yaz esintili bir tarif... Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 2 adet uskumru
  • 6 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet limonun kabuğu
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet kişniş
  • 1 demet biberiye
  • 4 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 2 dilim Alentejo ekmeği
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar karabiber
  • 1 miktar zeytinyağı

Benzer Tarifler