İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Biberiye Aromalı Minho Bifteği ve Su Teresi Salatası

Oylama 4/5
Fırını 250 dereceye getirin ve servis edeceğiniz bifteği ısıtmak için fırına koyun. Bu sadece bir detay. İsterseniz her zamanki gibi bifteği normal tabakta da sunabilirsiniz.

Bifteğin iki tarafını da çeşnilendirin: Bir damla zeytinyağı, tuz ve biber. Bir kenara ayırın ve uzun sürdüğü için patatesleri hazırlamaya başlayın. İyice yıkadıktan sonar kabuklarını soymadan kaynar su koyduğunuz tencerede 15 dakika kadar pişirin.

Biberiye aromalı patatesleri kızartma tavasına alın. Zeytinyağıyla yağladığınız tavayı kızdırın ve doğradığınız soğanı kızartın. Karamelize olacak balı ekleyin ve soğan kızarana kadar bekleyin. Patatesleri sudan alın ve kalın dilimler hâlinde kesin, biberiye, bir tutam tuz ve biberle çeşnileyin ve kızarmış soğanın bulunduğu tavaya atın. Ocağı kısın ve tüm aromaların birbirine harmanlanması için birkaç dakika bekletin.

Sıradaki adım: Bifteği kızartın. Yağ koymadan tavayı kızdırın, tava iyice kızınca bifteği koyun. Dövülmüş sarımsak dişlerini, bir dal biberiyeyi ekleyip üç dakika kadar kızartın. Üç dakika dolduğunda bifteği ters çevirin ve aynı süre boyunca pişirin. Biraz zeytinyağı ve bir parça tereyağı ekleyin. Biftek hazır olduğunda, siz yemeğin kalanını hazırlarken, bifteği dinlenmeye bırakın. Sırada su teresi salatası var.

Bir kasede hardalı doğal yoğurt, bir damla zeytinyağı, bir tutam tuz ve biberle karıştırın. Kremamsı bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Su teresini iyice yıkayın ve yapraklarını ayırın, sosla çeşnilendirin.

Artık tüm parçalar hazır olduğuna göre tabağa koyma vakti geldi. Patatesleri, su teresi salatasıyla birlikte tabağa alın, bifteği de fırında ısınmakta olan tepsiye yerleştirin. Tepsinin sıcaklığı bifteği ısıtacak. Yani servis yaparken her şeyin derecesi doğru olacak. Afiyet olsun!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho